© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin omistaja liikuttui kyyneliin kunnianosoituksesta: ”Olen todella ymmälläni”

FC Interin perustaja Stefan Håkans palkitiin torstaina Palloliiton järjestämässä Captain’s Ball tilaisuudessa illan pääpalkinnolla, eli Captain’s Ballilla. Kunnianosoitus sai turkulaisen jalkapallovaikuttajan kyyneliin.

Palloliitto perusteli valintaansa seuraavasti:

”Vaikka jalkapalloseura on myös yritys, ei jalkapallojohtaminen ole perinteistä yritysjohtamista ja näiden yhdistäminen menestyksekkäästi vaatii erityislaatuisen persoonan. Vain tällainen persoona pystyy luomaan myös oman seuran; ei isolla rahalla nopea menestys tähtäimenä, vaan kärsivällisesti rakentaen ja tukevan pohjan luoden. Kun kruununa pitkälle työlle on tullut Suomen mestaruuskin, tarina on ainutlaatuinen. Ja kun tähän yhdistetään pitkäaikainen pyyteetön työ koko suomalaisen jalkapallon eteen muun muassa yli puolentoista vuosikymmenen aikana Veikkausliigan hallituksessa, on paketti koossa.”

Valinta tuli pitkän työn suomalaisessa jalkapallossa tehneelle Håkansille yllätyksenä.

– Tämä on uskomaton juttu. Rakastan jalkapalloa kuten moni muukin tässä huoneessa. Tämä oli minulle suuri yllätys, kyllä joku olisi voinut varoittaa, Håkans nauratti juhlavieraita kyynel silmässään.

– Olen todella ymmälläni. Jalkapallo on antanut minulle vuosien varrella surua ja iloa, monella tavalla. Suurimmaksi osaksi iloa. On ilo tehdä nuorten kanssa työtä, Håkans sanoi Huuhkaja tv:n haastattelussa.

Håkansin seura FC Inter pelaa tänään TPS:aa vastaan ratkaisevan nousukarsintaottelun Kupittaalla, jonka voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja häviäjä Ykkösessä.

Katso video tilaisuudesta täältä (Huuhkaja tv).

Lähde: Palloliitto.fi