© Kuva: Pekka Mäntylä

Jalkapallo työllistää satoja ihmisiä Suomessa – ”Neljän viime vuoden aikana 50 prosentin kasvu”

Suomen Palloliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa keskusteltiin maanantaina paljon suomalaisen jalkapalloilun nykytilasta.

Palloliiton apulaispääsihteeri Timo Huttunen kertoi laajasti varsinkin jalkapallokenttien lisääntymisen merkityksestä.

– Olosuhteet ovat kehittyneet vahvasti, ja varsinkin mitä seurat tekevät tänä päivänä, eli pääasiassa seurojen jalkapallonurmi-hankkeet. Kun 2004 Paimioon rakennettiin ensimmäinen tekonurmi, niin tänä vuonna kahdentoista vuoden jälkeen niitä on yli 320, Huttunen kertoi tilaisuudessa.

– Nykyinen kasvuvauhti on 25-30 uutta nurmea vuodessa ja se tuo 25 000 käyttötuntia lisää joka vuosi. Tämä mahdollistaa myös sen, että pienet tytöt ja pojat saavat harjoitella ja pelata hyvissä olosuhteissa.

Jalkapallon merkitys näkyy myös vahvasti työllisyydessä. Palloliitto tarjoaakin monelle työpaikan jalkapalloilun parista.

– Nykyään jalkapallo työllistää Suomessa erittäin paljon ihmisiä. Esimerkiksi, jos ajatellaan tätä meidän palveluorganisaatiota, jossa meitä on hiukan yli sata. Pääasia on kuitenkin se, että seurojen päätoimisuus on kasvanut valtavasti. Viimeisten neljän vuoden aikana on tullut 50 prosentin kasvu, 160 uutta päätoimista työntekijää.

– Ja mikä parasta, mikä tukee tätä pelaajana olemisen arkea, on se, että valtaosa näistä sijoittuu lasten ja nuorten valmennustoimintaan. Uskokaa tai älkää, niin tällä on äärimmäisen suuri vaikutus ja mahdollisuus myös tulevaisuudessa, että tytöt ja pojat saavat entistä parempaa valmennusta, Huttunen selitti.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka