© Kuva: Juha Tamminen

Näin Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kommentoi asemaansa

Viime viikkoina on keskusteltu laajasti suomalaisen jalkapalloilun nykytilanteesta. A-maajoukkueen viimeaikaiset otteet ovat herättäneet paljon kysymyksiä siitä, pitäisikö päävalmentaja Hans Backen kanssa tehty yhteistyö päättää.

Suomen Palloliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kertoi vielä uskovansa Backen olevan oikea mies tehtävään.

– Jokaisessa ottelussa on kaikki pelissä. Karsinnoissa meillä on kahden vuoden aikakausi, ja nämä kulkevat käsi kädessä. Jokaisen pelaajan tai valmentajan rooli on aina arvioinnissa. Tällä hetkellä Hans on päävalmentaja ja hän keskittyy yhdessä pelaajien ja taustajoukkojen kanssa tulevaan Ukraina-otteluun, Alaja kertoo.

Kannattajat ovat osoittaneet mieltään eri tavoin myös puheenjohtajalle. Maajoukkueen otteluissa katsomosta kuuluu ”Alaja ulos”-huutoja.

– Se on muiden arvioitavissa, mutta uskon nauttivani suurta luottamusta. Mitä tulee näihin huutoihin, niin minun tyyliini ei kuulu kommentoida eikä arvioida niitä. Se kuuluu jokaisen suomalaisen vapauteen, kun se tapahtuu niissä puitteissa, että se ei ole lain vastaista. Jokainen reagoi omalla tavallaan asiaan.

Oiva Lonka, Helsinki
Twitter: @OivaLonka

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!

Comments are closed.