© Kuva: Juha Tamminen

Tilastot TPS:n puolella Ykkösen huippuottelussa: ”En ole tilastoja katsellut”

Ykkösessä pelataan lauantaina todellinen huippukamppailu, kun AC Oulu isännöi Turun Palloseuraa. Panokset ovat hurjat, sillä Ykkösen nousukamppailu on vielä täysin auki.

TPS on sarjassa toisena pisteen päässä sarjakärki JJK:sta. AC Oulu hengittää TPS:n niskaan kolmantena kaksi pistettä perässä turkulaisia. FF Jarollakin on vielä mahdollisuudet nousta nousutaistoon mukaan, joten nousija ja karsija ovat vielä täysin auki, kun Ykköstä on jäljellä kaksi kierrosta.

AC Oulun ja TPS:n kohtaamisessa panokset ovat kovat. TPS:n tilasto Oulusta on hyvä, se ei ole hävinnyt kertaakaan, ja tasapeli pitäisi nousuhaaveet elossa.

– En ole tilastoja katsellut, enkä mitään muutakaan. Olen koittanut keskittyä vain siihen, että pää on kunnossa, kun mennään sinne ja pystytään pistää oululaisia pataan, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uhosi TPS TV:n haastattelussa.

TPS joutuu näillä näkymin pelaamaan ilman loukkaantumisesta kuntoutuvaa Miro Tenhoa. Oululta on sivussa Antti Peura, Petteri Pietola sekä Cephas Doku.

AC Oulu on kymmenen edellisen ottelun otannalla turkulaisia perässä kuntopuntarissa. Oulu on voittanut vain neljä ottelua kymmenestä edellisestä ottelusta, kun TPS on ottanut kuusi voittoa ja hävinnyt vain kahdesti. Oululaiset lähtevät silti luottavaisena lauantain otteluun.

– Lähdetään pelaamaan kauden parhainta peliä, sillä meillä on jäänyt erittäin paljon hampaankoloon tämän kauden edellisistä TPS-kohtaamisista. Joukkueessa on ollut tavallista enemmän virinää tällä viikolla. Itselläni on myös henkilökohtaisesti suuri halu voittaa TPS, koska en ole aikaisemmin heitä voittanut. Turku on lisäksi kaupunki, joka herättää minussa eniten tunteita Ykkösen kaupungeista. Meillä on vahva usko omaan tekemiseen, kommentoi Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen seuran nettisivuilla.

AC Oulu – TPS pelataan lauantaina Oulussa kello 15. Ykkönen huipentuu viikon päästä lauantaina 22.10., kun viimeinen kierros pelataan.