© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo nimesi kolme seuraajaa itselleen: ”Kukaan ei voi olla seuraava Ronaldo”

Real Madridin portugalilaistähti Cristiano Ronaldo on jälleen vahvoilla voittaa Kultainen Pallo -äänestyksen voitettuaan viime kaudella Real Madridin paidassa Mestarien liigan ja johdettuaan kapteenina Portugalin EM-kultaan. Ronaldo nimesi Yahoo Sportille hänen seuraajansa.

Ronaldo kuitenkin teki yhden asian selväksi. Toista Cristiano Ronaldoa ei ole, eikä tule.

– Kukaan ei voi olla seuraava Cristiano Ronaldo, ei ole olemassa kopioita. Seuraavan (tähtipelaajan) täytyy olla oma itsensä, mutta ei koskaan täysin samanlainen. Sellaista ei tapahdu, Ronaldo sanoi.

Ronaldolla on kieltämättä pointti puheessaan. Kaikki huipulle nousseet tähtipelaajat ovat aina jollain tapaa erilaisia. Samanlaisuuksia varmasti löytyy, mutta jokainen tähtipelaaja on aina omanlaisensa lopulta.

Ronaldo kuitenkin nosti kolme kandidaattia, jotka voivat nousta tulevaisuudessa kirkkaimpiin valoihin, missä hän itse on jo viettänyt useita vuosia.

– Euroopassa on monita nuoria lahjakkuuksia. Voin mainita useita, Renato Sanches, Andre Gomes tai Joao Mario.

– On paljon pelaajia, joita mainita, ja minä mainitsin vasta vain portugalilaisia, mutta Euroopassa on useita pelaajia, joilla on kyky mennä pitkälle. Olen siitä iloinen, sillä nämä hienot lahjakkuudet pitävät huolta siitä, että jalkapallo tulee aina olemaan suurta, Ronaldo sanaili.

Ronaldon mainitsemista portugalilaistähdistä ehkä suurin talentti tällä hetkellä on 19-vuotias Sanches, joka oli jo isossa roolissa viime kesän EM-turnauksessa Portugalin keskikentällä. Sanches siirtyi täksi kaudeksi Bayern Müncheniin 35 miljoonalla eurolla.

Gomes, 23, siirtyi täksi kaudeksi FC Barcelonaan myös 35 miljoonalla eurolla. Mario, 23, pelaa sen sijaan Interissä, johon hän siirtyi Sportingistä täksi kaudeksi 40 miljoonalla eurolla.