© Kuva: Getty Images

Onko tässä viimeinen naula Hans Backen arkkuun: ”Tämä harmittaa paljon meitä kaikkia”

Suomen Palloliiton liittohallitus kokoontuu perjantaina. Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan mukaan kokouksessa tullaan keskustelemaan myös miesten A-maajoukkueen tilanteesta.

Huuhkajat hävisi lauantaina MM-karsinnan vierasottelun Ukrainalle 0-1 ja on lohkossa toiseksi viimeisenä tasapisteissä Kosovon kanssa. Karsinta jatkuu maaliskuussa. Hans Backen aikakaudella Suomi on pelannut 11 ottelua ilman voittoja murheellisella maalierolla 4-22. Tappioita on tullut peräti yhdeksän ja joukkueen peli on ollut pahasti sekaisin.

– Joukkueen pelillisessä ilmeessä oli nyt paljon myönteisiä juttuja, mutta tietysti tappio harmittaa todella meitä kaikkia. Luonnollisesti keskustelemme hallituksessa myös miesten A-maajoukkueen tilanteesta ensi perjantaina ja käymme läpi kuluvaa MM-karsintaa, Alaja kertoi Palloliiton sivuilla.

Backe oli nimenomaan Alajan valinta päävalmentajaksi, mikä saattaa pelastaa hänet. Yksi vaihtoehto on, että valmennusryhmää vahvistetaan entisestään. Selvää kuitenkin on, että Backe on epäonnistunut työssään pahasti: MM-karsinnoista on saldona neljän pelin jälkeen yski Kosovolta kotikentällä hankittu tasapelipiste.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!