FC Inter on solminut kaksivuotiset pelaajasopimukset puolustaja Niko Markkulan ja keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalon kanssa. Markkula siirtyy Interiin JJK:sta ja Inter-kasvatti Mäkitalo puolestaan palaa joukkueeseen RoPS:sta.

26-vuotias Markkula oli päättyneellä kaudella nostamassa kasvattajaseuraansa JJK:ta takaisin Veikkausliigaan. Kauden 2016 päätteeksi hänet valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksessä Ykkösen parhaaksi puolustajaksi. JJK:n lisäksi FC Hakaa ja ruotsalaista Eskilstuna Cityä edustanut Markkula on pelannut urallaan 84 Veikkausliigan ottelua.

Päättyneellä kaudella seitsemän maalia Ykkösessä tehnyt Markkula on innoissaan uusista haasteista.

Kiva päästä Turkuun pelaamaan. Tämä on hieno kaupunki, jossa olen kuvitellut asuvani jossain vaiheessa elämää. Inter kuuluu sinne kärkikahinoihin eli viime kaudesta lähdetään totta kai parantamaan rajusti. Itsellä on kaksi hyvää ja ehjää kautta takana ja siitä lähdetään jatkamaan, Markkula kertoi seuran nettisivuilla.

Viiden vuoden tauon jälkeen Interiin palaava 31-vuotias Mäkitalo on pelannut edellisten Inter-kausiensa jälkeen ensin FC Lahdessa ja kolme viimeisintä kautta RoPS:ssa. Yhteensä 274 Veikkausliigan ottelua pelannut Mäkitalo on edustanut lisäksi myös yhden kauden FC Hakaa.

Tulin Interiin nimenomaan menestymään ja haluan saavuttaa niin pelaajana kuin joukkueena vielä jotain. Uskon tuovani kokemusta ja rauhallisuutta pelaamiseen. Ehkä myös hitusen lappilaista hulluutta, Mäkitalo sanoi.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on tyytyväinen uusien sopimuksien varmistuttua.

Omasta mielestäni Markkula on yksi parhaimmista oikeista pakeista Suomessa. Hän on erittäin aggressiivinen ja nopea pelaaja. Mäkitalo taas on jo kokenut pelaaja, joka on ollut parhaimmillaan erittäin hyvä RoPS:ssa, Kuqi sanoi.

Markkulan ja Mäkitalon sopimusten myötä Interillä on 17 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Joukkuetta täydennetään edelleen lähiviikkoina.

Lähde: FC Inter Turku