Simo Valakarilla riittää tulevina aikoina kiireitä jalkapallon parissa. SJK:n päävalmentajana toimiva Valakari valittiin hiljattain Suomen A-maajoukkueen valmentajaksi, ja takana olevana syyskautena mies on ollut ahkerasti myös Viasatin valioliigastudioissa asiantuntijana.

Paikallaan on pohtia ja kysyä, ehtiikö intohimoinen jalkapallomies ja pidetty ruutuesiintyjä jatkaa myös tv-työssä.

– Totta kai! Olen kokenut työn erittäin mielenkiintoisena, kun saan tehdä sitä ammattitaitoisen tiimin kanssa. Varsinkin valmentajalle se on ollut kehittymisen kannalta tärkeää, kun saa avata katsojille lyhyessä ajassa, mitä pelissä tapahtuu. Se kehittää minua valmentajana, Valakari sanoo.

– Katson paljon futista muutenkin, mutta Viasatin työn ansiosta sitä tulee katsottua vielä enemmän, hän naurahtaa.

Valakari matkaa tammikuussa Huuhkajien mukana Abu Dhabin leirille, mutta suunniteltuja studiopäiviä ei osu leirin ajaksi. Valakarin kalenteri on täynnä, ja ajankäytön kanssa saa olla tarkkana.

Päällekkäisyyksiä Valakari ei halua.

– Se vaatii suunnittelua, mutta kiitos Viasatille joustavuudesta, että kun minulla on ollut vapaita lauantaipäiviä, niin olen päässyt studioon juuri silloin. Haluan ehdottomasti jatkaa, se on huippuduuni, Valakari sanoo.

Valakari nähdään seuraavan kerran ruudussa Viasatin kanavilla uudenvuodenaaton studiossa. Tuolloin nähdään mm. Valioliigan kärkiottelu Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä.

– Siinä on vastakkain kaksi vahvan oman identiteetin omaavaa joukkuetta. Liverpool vetää täysillä ja City haluaa kontrolloida kaikkea. Voiko parempaa peliä ollakaan, jolla päättää vuosi ja aloittaa uusi, Valakari tuumaa.

Viasatin Valioliigastudio alkaa uudenvuodenaattona kello 16.30 Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.