Roman Eremenkon juristi Artem Patsev uskoo yhä, että Eremenkon Uefalta saama kahden vuoden kilpailukielto voi lyhentyä.

Venäläiselle Match TV:lle Eremenkon asiaa kommentoinut juristi toi esille uutta tietoa tapauksesta.

Patsevin mukaan Uefa tavallaan osoitti jo päätöksellään, että Eremenkon kokaiinikäry ei ollut tahallista, koska Uefa langetti ”ainoastaan” kahden vuoden kilpailukiellon. Normaalisti panna olisi Patsevin mukaan neljä vuotta, mikäli kattojärjestö olisi päätynyt tahalliseen tekoon.

– Uefa ei ottanut huomioon Romanin huolimattomuutta tapauksessa. Minulla on aiempaa positiivista kokemusta vastaavasta tapauksesta, jossa urheilija on ollut huolimaton. Tämä tapaus koski Vitalina Simonovaa, Patsev kertoo.

Simonovalla Patsev viittaa venäläiseen huippu-uimariin, jonka testosteronikärystä aiheutuvaa rangaistusta lyhennettiin neljästä vuodesta kahteen vuoteen.

Patsev kritisoi Eremenkon tapauksessa erityisesti sitä, että Uefa käytti jutun asiantuntijana Lausannen dopinglaboratorion entistä johtajaa, joka potkittiin ”vähin äänin” pihalle viime syyskuussa. Patsevin mukaan kyseisellä ekspertillä on ollut dopinglausunnoissa ristiriitaisuuksia.

– Meidän tapauksessa hän väitti, että kielletty aine näkyy maksimissaan 24 tuntia, mutta toisessa tapauksessa, jossa oli sama aine, hän puhui seitsemästä päivästä.

Patsevin mukaan Eremenkon kannattaa ehdottomasti valittaa urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin. Patsev sanoo, ettei suomalaisfutaaja menetä valitusprosessissa mitään. CAS ei voi pidentää rangaistusta. Sen sijaan CAS voi ottaa huomioon tapauksen lieventävät asiahaarat Eremenkon huolimattomuudesta ja alentaa rangaistusta. Päätöksen valittamisesta tekee Eremenko itse.

Eremenkon tapausta voit seurata näppärästi tästä seurantalinkistämme.