Iso-Britannian parlamenttiedustajan John Nicholsonin mukaan kolme pelaajaa on ollut yhteydessä Englannin jalkapalloliitto FA:han kertoakseen homoudestaan julkisesti.

Brittifutiksessa ei olla juurikaan nähty pelaajia, jotka kertoisivat avoimesti olevansa homoja. Ainoa englantilainen miespelaaja, joka on kertonut aktiiviuransa aikana olevansa homo, oli Justin Fashanu vuonna 1990. Fashanu tappoi itsensä vuonna 1998, kun häntä oli epäilty alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ilman todisteita.

Viimeisin tapaus on vuodelta 2014, kun Saksan maajoukkueen ja Aston Villan entinen pelaaja Thomas Hitzlsperger kertoi uran lopettamisen jälkeen olevansa homo.

FA:n puhemies Greg Clarke sanoi aiemmin lokakuussa, että Valioliiga-pelaaja joutuisi kuulemaan suunnattomasti herjauksia, jos hän kertoisi avoimesti olevansa homo. Urheiluministeri Tracey Crouch oli todella pettynyt Clarken kommentteihin.

– Jos joku on päättänyt kertoa asiasta, heidän pitäisi tuntea, että viranomaiset tukisivat heitä asiassa, ja että kaikki herjaukset torjuttaisiin, Crouch sanoi BBC:n mukaan.

– Olen ymmärtänyt, että kolme pelaajaa keskustelee parhaillaan FA:n kanssa tullakseen ulos asian kanssa, ja he eivät vielä sitä ole tehneet. On tärkeä tietää, että heitä rohkaistaan asiassa, Nicholson sanoi.

BBC:n lokakuussa teettämän kyselytutkimuksen mukaan 82-prosenttia faneista eivät kokisi ongelmallisena sitä, että heidän kannattamansa joukkue hankkisi pelaajan, joka olisi julkisesti homo. Silti kahdeksan prosenttia oli sitä mieltä, että lopettaisivat joukkueensa seuraamisen, jos se hankkisi pelaajan, joka olisi julkisesti homoseksuaalinen.