Sami Hyypiä vieraili torstaina ystävänsä ja vanhan työkaverinsa Nathan Jonesin valmentaman Luton Town FC:n harjoituksissa. Jones toimi Hyypiän apuvalmentajana Brightonissa vuonna 2014.

Hyypiä erosi Brightonin päävalmentajan paikalta seuran huonon menestyksen takia, mutta Jonesilla ei ollut pahaa sanottavaa suomalaisesta.

– Yksi asia, jonka opin Samilta managerina, on se, että hän kulkee ympäriinsä ja keskustelee kaikkien kanssa. Hänellä on aina vähän aikaa jokaiselle. Se on suurenmoista, Jones kertoi Luton Today -lehdelle.

– Minun ei tarvitse laittaa häntä kaikkien eteen, jotta hän sanoisi: ”Moi, olen Sami Hyypiä. Olen suomalainen, ja se on muuten suomalainen, ei suoritettu (Finnish, not finished), Jones jatkoi.

Jones kehui Hyypiää hyväksi ystäväkseen ja nöyräksi ihmiseksi. Jones ottaisi hänet vielä vaikka pelaamaan Lutoniin, vaikka topparina pelannut Hyypiä lopetti pelaajauransa jo vuonna 2011.

– Hänelle olisi ehkä hankala löytää pelipaikka, mutta antaisin ehdottomasti mahdollisuuden.

– Hän oli loistava pelaaja, ja hänellä on yhä tatsi hallussa. Meillä oli tapana pelata futista henkilökunnan kanssa Brightonissa, ja hän oli huippupelaaja silloinkin. Todella sisukas ja kilpailuhenkinen, Jones kehui.