Suomalaisveskari lähtee ulkomaille – sopimus vuoteen 2019 asti

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala siirtyy Tanskan pääsarjajoukkue Viborg FF:ään.

Yhtenä Mariehamnin seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden avainmiehistä ollut molari on solminut Viborgin kanssa kesään 2019 asti ulottuvan sopimuksen. 24-vuotias Viitala liittyy seuran harjoituksiin tammikuussa.

– Olen hyvin iloinen ja ylpeä siitä, että saan ottaa seuraavan askeleen urallani. Tutkin paljon seuraa ja kaupunkia ennen sopimuksen allekirjoittamista, ja kun kävin paikan päällä Viborgissa, se vain vahvisti käsitystäni hyvistä asioista, Viitala sanoi Veikkausliigan mukaan.

– Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista päästä Tanskan Superligaan, joka on tasoltaan todella kova. Teen kaikkeni auttaakseni joukkuetta. Nyt odotan pääseväni alkuun ja tapaavani uudet joukkuetoverini.

Viitala ehti edustaa IFK Mariehamnia kaudesta 2015 alkaen. Sitä ennen hän pelasi Veikkausliigaa FC Hongassa kaudet 2012-2014.