Jalkapallon Ykkösessä pelaava Oulun Palloseura on solminut kolmen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 14-vuotiaan oululaislahjakkuuden Joona Juntusen kanssa.

Juntunen kuuluu ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

– Peliminuutteja on tarkoitus saada lisää ja lisää sopimuksen aikana. Treenaan nyt koko ajan miesten mukana sekä B-junioreissa, joten eiköhän tässä varmasti kehitytä pelaajana. Pyrin haastamaan vastustajat jokaisella osa-alueella. Voimassa en välttämättä vielä pärjää, mutta nopeudessa, ketteryydessä ja taidossa kyllä pärjään, Joona Juntunen sanailee.

Pelipaikaltaan nuorempi Juntunen on vasen pakki tai vasen toppari. Joonan isoveli Matias Juntunen on pelannut OPS:ssa jo kymmenen kautta. Pikkuveli yllätti ja samalla vakuutti OPS:n valmennusryhmän toissa lauantaina Pietarsaaressa pelatussa harjoitusottelussa FF Jaroa vastaan.

– Kolmen vuoden kuluttua katsotaan tilanne uudestaan, että päästääkö isä-ukko lähtemään mihinkään tai että olenko tarpeeksi hyvä lähtemään mihinkään, Joona Juntunen hymyilee.

OPS-managerina 11 kauttaan aloittava Joonan isä, Miika Juntunen, painottaa kaikkien pelaajien saavan Palloseurassa peliaikaa ansionsa mukaan.

– On aina hienoa, kun oululainen juniori nousee edustusjoukkueeseen.

– Tällaiset juniorit, joita voi nostaa miesten peleihin, ovat olleet viime vuosina vähissä. Itse nousin aikoinani OPS:n Suomen mestaruusjoukkueeseen 15-vuotiaana. Se on ihan sama oletko 15 vai 50 vuotta, parhaat pelaavat. Riippuu pelaajasta itsestään, paljonko hän ansaitsee peliaikaa, Miika Juntunen kertoo.

Joona Juntunen on Palloseuran yhdestoista sopimuspelaaja. OPS kohtaa viikonvaihteessa AC Oulun Suomen Cupin ottelussa Heinäpään jalkapallohallissa.

Lähde: OPS-tiedote