Manchester Unitedissa jo kahdeksatta peräkkäistä kauttaan pelaava Antonio Valencia on raivannut tiensä myös uuden managerin Jose Mourinhon luottopelaajaksi. Tähtipelaajia on tullut ja mennyt, mutta Valencia on vuodesta toiseen pysynyt.

ManU on käyttänyt suuria summia laitapelaajiin. Angel Di Maria ja Memphis Depay maksoivat Unitedille yhteensä noin 109 miljoonaa euroa. Molemmat hankinnat ovat jo siirtyneet pois ManU:sta, Di Maria PSG:hen ja viimeisimpänä Depay Lyoniin viime tammikuussa.

Valencia maksoi ManU:lle vuonna 2009 vain vajaa 19 miljoonaa euroa, joten voi sanoa, että hän on ollut jokaisen pennin arvoinen.

– On ollut aikoja, kun olen nähnyt sen luokan pelaajia saapuvan kuin Angel Di Maria ja Memphis Depay. Mietin, että onkohan minun aikani tulossa tiensä päähän ja että ehkä minun pitäisi katsoa uutta seuraa. Onneksi minä vain keskityin ja harjoittelin kovaa, ja ehkä siksi olen yhä täällä, Valencia sanoi Daily Mailillle.

31-vuotias Valencia on vahva laitapelaaja, joka ei ole välttämättä tunnettu hienoista harhautuksista tai näyttävästä pelityylistä, mutta ecuadorilainen hoitaa aina oman ruutunsa kunnialla.

Uusi rooli on löytynyt Mourinhon alaisuudessa laitapuolustajan tontilta. ManU-manageri ylistikin Valenciaa jopa parhaaksi laitapuolustajaksi maailmassa.

– Olen todella onnellinen ja kiitollinen managerin sanoista. En usko, että olen paras, mutta olen todella iloinen, että olen yhä täällä.

– Mourinho on luottanut minuun ja olen siitä kiitollinen. En halua sanoa, että olen 100-prosenttisesti oikea laitapuolustaja. Koen yhä, että olen oikean laidan hyökkäävä pelaaja, mutta ehkä olen menossa siihen suuntaan (laitapuolustajaksi), Valencia jatkoi.