Rayo Vallecano on perunut ukrainalaishyökkääjä Roman Zozulyan siirron Real Betisistä, Marca uutisoi.

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä lainalle Rayo Vallecanoon siirtynyt pelaaja sai fanien vihan päällensä väitetyistä kytköksistään äärioikeistolaisryhmiin ja puolisotilaallisiin joukkoihin kotimaassaan Ukrainassa. Rayo-fanit tekivät suuttumuksensa tiettäväksi pelaajan ensimmäisissä harjoituksissa, joissa fanien lakanat syyttivät ukrainalaista natsiksi ja syyllistivät siirrosta myös Vallecanon puheenjohtajaa.

– Vallecas [Rayo Vallecanon kaupunginosa Madridissa] ei natseille tarkoitettu paikka, eikä sinulle, joten häivy!, luki fanien lakanassa Zozulyan ensimmäisissä harjoituksissa, joista pelaaja lopulta poistui takaoven kautta.

Rayo ja Real Betis päättivät yhteistuumin perua lainapestin. Seurat vetosivat pelaajan hyvinvointiin, ja fanien kuuntelemiseen.

– Meidän täytyy suojella pelaajaamme. Tästä eteenpäin meidän juristimme selvittävät, miten siirto perutaan, Betisin urheilujohtaja Miguel Torrecilla kommentoi.

Pelaaja itse kirjoitti kirjeen Rayon faneille, jossa hän syytti espanjalaislehteä kohun aiheuttamisesta. Lehti oli väittänyt Zozulyan pukeutuneen Madridiin saapuessaan Ukrainalaisen puolisotilaallisen joukon t-paitaa. Lehti oli erehtynyt luulemaan paidassa ollutta ukrainalaislogoa toiseksi, puolisotilaallisen joukon symbolinaan pitämäksi logoksi.

Lehti poisti julkaisemansa artikkelin ja pahoitteli aiheuttamaansa väärinkäsitystä, mutta vahinko oli jo tapahtunut: fanien reaktion myötä hyökkääjä palaa Betisiin.

Zozulya ei saa pelata loppukaudella, sillä hänet oli jo ehditty rekisteröimään Vallecanoon loppukauden ajaksi.