Kamerun löi Ghanan 2-0 ja selvisi Afrikan mestaruusturnauksen finaaliin Egyptiä vastaan.

Välierä Ghanaa vastaan oli tiukka ja ratkesi vasta lopussa. Slavia Prahassa pelaava Michael Ngadeu-Ngadjui iski ottelun avausmaalin 72. minuutilla. Kamerunin finaalipaikan varmisti lisäajan 93. minuutilla Tanskan liigan Aalborgissa pelaava Christian Mougang Bassogog.

Finaali pelataan sunnuntaina. Kamerun on ollut turnauksen loppuottelussa viimeksi 2008.

– Meillä oli unelma finaaliin pääsemisestä, ja nyt se on totta. Ghanalla oli paljon kokeneempi joukkue kuin meillä. Mutta ihan turnauksen alusta asti me olemme pelanneet erittäin intohimoisesti joka ottelun viimeiseen pillinvihellykseen asti, niin nytkin, sanoi Kamerunin belgialaisvalmentaja Hugo Broos BBC:n mukaan.

– Olen todella iloinen joukkueen puolesta. He ovat esimerkillisiä poikia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja olen ylpeä heistä. He ansaitsivat finaalipaikan.

Ghanaa valmentava entinen Chelsea-manageri Avram Grant oli kypärä kallellaan.

– Olen enemmän kuin pettynyt. Halusimme niin paljon finaalipaikkaa. Teimme kaikkemme ja suorastaan dominoimme ottelua toisella jaksolla. Me olimme selkeästi parempi joukkue, mutta hävisimme. Onnittelut Kamerunille finaalipaikasta, Grant manaili.