Kamerun nousi Afrikan mestaruusturnauksen loppuottelussa takaa voittoon Egyptiä vastaan.

Arsenalin Mohamed Elneny vei Egyptin johtoon avausjaksolla. Tunnin kohdalla Lyonin Nicolas N’Kouluo tasoitti ja 88. minuutilla Besiktasissa pelaava Vincent Aboubakar iski ottelun ratkaisumaalin. Mestaruus oli Kamerunille viides vuoden 2002 jälkeen.

– Se oli aivan upea maali, aivan mahtava. En osaa kuvailla tätä tunnetilaa nyt lainkaan. Olen vain niin onnellinen ja kiitän Aboubakaria tuosta maalista, hekumoi hyökkääjä Robert Tambe ottelun jälkeen The Asian Age -lehden verkkosivuilla.

– Meidän oli tehtävä kaksi maalia viimeiseen puoleen tuntiin. Se vaatii joukkueelta luonnetta, mutta olen koko ajan tiennyt, että tässä joukkueessa on sitä. Minulla ei ole tässä ryhmässä 23 pelaajaa, vaan 23 ystävää. Ja juuri se on syy, miksi voitimme mestaruuden. Tämä on uskomatonta, sanoi belgialaisvalmentaja Hugo Broos.