ManU-legenda liittyi valituskuoroon: ”Valioliigassa liian vähän brittivalmentajia”

© Kuva: Getty Images

Koko uransa Manchester Unitedissa pelanneen Ryan Giggsin mukaan Valioliigassa on liian vähän brittimanagereita.

Hän toimi itse neljän pelin ajan Unitedin väliaikaismanagerina, kun David Moyes sai potkut keväällä 2014 sekä Louis Van Gaalin apuvalmentajana hollantilaisen aikana manchesteriläisjoukkueessa.

Giggsiä haastateltiin Swansea Cityn managerin virkaan lokakuussa, mutta tuolloin yhdysvaltalainen Bob Bradley vei kisassa pidemmän korren. Bradleyn taival walesiläisjoukkueessa ei kuitenkaan kestänyt kauan ja hän sai potkut tammikuussa.

United-legenda oli jälleen ehdolla joukkueen valmentajaksi, mutta Swansea päätti palkata englantilaisen Paul Clementin, jota Giggs arvostaa suuresti.

– On kiva nähdä, että brittivalmentajalle annetaan mahdollisuus. Valioliigassa on paljon hyviä ulkomaalaisia valmentajia, mutta on myös paljon laadukkaita brittejä, jotka kärkkyvät samoja paikkoja.

Valioliigan 20 seurasta kolmellatoista on ulkomaalainen manageri. Sarjataulukon kärkipään seurat tuntuvat ainakin luottavan ulkomaalaiseen osaamiseen, sillä vasta kahdeksantena olevalla West Bromwichilla on brittiläismanageri Tony Pulis komennossa.

Giggs ei ole ensimmäinen, joka on ottanut asian esiin Brittein saarilla. Sky Sportsin asiantuntija Paul Merson kiivastui tv-lähetyksessä, jossa käsiteltiin portugalilaisen Marco Silvan valitsemista Hull Cityn manageriksi.

– Entiset pelaajat käyttävät neljä vuotta ja paljon rahaa saadakseen valmentajan pätevyytensä, mutta kenellekään heistä ei anneta mahdollisuutta huipputasolla, entinen Arsenal-peluri Merson valitti.

Lähde: BBC