© Kuva: Juha Tamminen

SJK-pomo kommentoi Simo Valakarin potkuja: ”Yhteistä säveltä ei löydetty”

SJK vahvisti SuomiFutis-sivuston aiemmin perjantaina jo julkistaman tiedon, jonka mukaan Simo Valakari on vapautettu SJK:n päävalmentajavastuusta.

SJK:n tiedotteen mukaan Valakarin työsuhdeasiat käydän läpi lähiviikkojen aikana.

SJK:n uutena päävalmentajana aloittaa maanantaina Sixten Boström. Lauantain Suomen Cupin ottelun Porissa vetää Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page ja valmentaja Oriol Mohedano. Boströmin sopimuksesta tiedotetaan lisää maanantaina.

– Kauden jälkeen on käyty päävalmentajan kanssa kehityskeskusteluja ja useaan otteeseen on tullut ilmi, ettei yhteistä säveltä olla löydetty. Haluan kiittää Valakaria kuluneista neljästä kaudesta ja sinä aikana saadusta menestyksestä. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin, kertoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

Tulevalla viikolla SJK saa uusia pelaajia mukaan harjoituksiin ja ajankohta valmentajan vaihdokselle on siinä mielessä SJK:n mukaan sopiva. Tällä hetkellä ei ole tiedossa muita lähtijöitä edustusjoukkueen taustaryhmästä.

Valakari tuli Seinäjoelle kesken kauden 2012. SJK nousi hänen johdollaan kaudella 2013 Veikkausliigaan. Ensimmäisen Veikkausliigakauden aikana SJK voitti Liigacupin sekä otti hopeamitalit. Kaudella 2015 SJK juhli historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Viime kaudella SJK voitti Suomen Cupin ja sijoittui Veikkausliigassa kolmanneksi.