Teemu Tainio povaa suurseuralle finaalitappiota – ”Southampton vie Liigacupin pokaalin”

© Kuva: Getty Images

Englannin Liigacup, tämän hetken nimeltään EFL Cup, tunnetaan kilpailuna, joka alkaa kummasti kiinnostaa siinä vaiheessa, kun pokaalin kulmaa alkaa näkyä.

Varsinkin suurseurat lähtevät kisaan sillä mielellä, että siinä mennään rotaatiomiehillä ja nuorilla pelaajilla jatkoon, jos mennään. Mutta mitä pitemmälle kisa etenee, sen enemmän alkaa isojakin kiinnostaa.

Tämän kauden kaksiosaisissa välierissä oli vielä mahdollista, että finaalista olisi saatu vuorenvarmasti tulikivenkatkuinen. Välierien ennakkosuosikeista Manchester United selvitti tiensä jatkoon sitkeästi taistelleen Hullin kustannuksella.

Liverpool sen sijaan ei pystynyt leiviskäänsä hoitamaan vaan halukkaampi, sisukkaampi ja nälkäisempi Southampton lunasti ansaitusti paikan Wembleyn finaaliin. ManU-Liverpool jäi siis toteutumatta, mutta tarjolla on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen kamppailu.

– Minä haen tästä ottelusta yllätystä. Olen seurannut vuosia, jo Ranskasta asti, manageri Claude Puelia. Hän pystyy yleensä aina vetämään isoihin otteluihin kanin hatusta. Sitä hän teki Monacon valmentajana, kun hän voitti Ranskan mestaruuden, Teemu Tainio kommentoi Betsafen sivujen mukaan.

– Puelin näkemyksistä kertoo paljon se, että Southampton eteni kilpailun alkukierrokset ilman ainuttakaan takaiskumaalia. Hän osaa organisoida joukkueen niin hyvin, että jopa ManU:lla on ihmettelemistä.

– Veikkaan, että Southampton vie pokaalin. Olen ollut itse Spursin kanssa juottamassa katkeraa kalkkia Liigacupin finaalissa Jose Mourinholle. Veikkaan, että samaa kalkkia on luvassa nyt Puelin Southamptonin toimesta.

EFL Cupin finaali pelataan tänään sunnuntaina.