FC Lahti kiinnitti ison vahvistuksen hyökkäyspäähänsä – ”Kovissa seuroissa keitetty pelaaja”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti on solminut vuoden mittaisen sopimuksen 25-vuotiaan makedonialaisen hyökkääjän Marko Simonovskin kanssa. Simonovski siirtyy Lahteen Kazakstanin Valioliigan FK Šahtjor Karagandasta.

Simonovski on maansa suurseuran Vardar Skopjen kasvatti, mutta Makedonian pääsarjassa hän löi läpi Metalurgin joukkueessa.

Neljän Metalurg-kauden aikana mies pääsi pelaamaan myös Eurooppa Liigan karsintoja ja debytoi Makedonian maajoukkueessa 2012. Kotimaastaan Simonovski siirtyi Venäjän Valioliigan Amkariin, josta hyökkääjän tie vei kauden jälkeen Kroatian pääsarjaan RNK Splitin riveihin.

Viimeisimmän kautensa Simonovski vietti Kazakstanin Valioliigassa, ensin Jetisu FK:ssa ja viimeisimpänä Alexei Eremenko seniorin alaisuudessa FK Šahtjor Karagandassa. Hän viimeisteli 27 ottelussa viisi maalia.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuvaa uutta hankintaa juoksuvoimaiseksi ja hyväksi pelinrytmittäjäksi. Hänen mukaansa Simonovski tuo myös kokemusta nuoreen joukkueeseen.

– Simonovski on kovissa seuroissa keitetty kokenut pelaaja. Hän on juoksuvoimainen ja hyvä suojaamaan palloa ja rytmittämään peliä. Hän on hyvä joukkuepelaaja ja saa myös muut pelaajat pelaamaan paremmin. Kilpailu kärjessä kovenee, Korkeakunnas hehkuttaa Lahden tiedotteessa.

Hyökkääjä itse on Suomessa ensimmäistä kertaa. Hän on vakuuttunut uudesta seurastaan ja haluaa pian pelaamaan.

– Olen ensimmäistä kertaa Suomessa. En vielä tiedä juuri mitään Lahdesta, mutta seura, joukkue ja kaupunki vaikuttavat hyvälle. Haluan päästä pelaamaan ja aion tehdä täällä maaleja.

Lähde: FC Lahden nettisivut


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!