FC Lahti on solminut vuoden pelaajasopimuksen 22-vuotiaan brasilialaisen hyökkääjän Stenio Garcia Dutran kanssa.

Stênio siirtyy Lahteen Associação Atlética Portuguesasta Brasiliasta. Hyökkääjä on pelannut urallaan kotimaassaan Real Noroestessa, Social FC:ssa ja AD Itaboraissa ennen Portuguesaan siirtymistään.

Stenio oli lahtelaisten testattavana Espanjan leirillä. Hän pelasi joukkueen kanssa harjoitusottelussa Falkenbergs FF:ä vastaan. Brassihyökkääjä teki Lahden ainoan maalin 1-2-tulokseen päättyneessä tappiossa.

Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas uskoo Stenion sopeutuvan hyvin joukkueeseen ja tuovan Lahteen kaivattua viimeistelytaitoa.

– Stenio on hyvin liikkuva ja erittäin aktiivinen pelaaja. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja hän suojaa palloa hyvin. Stenio on myös hyvä viimeistelemään, joten odotan häneltä paljon tehoja ja maaleja. FC Lahdella on joukkueessa paljon nopeutta, ja Stenio sopii siihen hyvin. Hän näytti heti ensimmäisissä harjoituksissa ja ottelussa Falkenbergsiä vastaan sopeutuvansa nopeasti Lahden peliin, Korkekunnas hehkuttaa FC Lahden tiedotteessa.

Nuori brasilialainen on myös itse innoissaan sopimuksestaan.

– Uskon vahvasti, että pystyn auttamaan seuraa ja ottamaan seuraavan askeleen uralleni. Ja ennen kaikkea askeleen eurooppalaiseen jalkapalloiluun.

Stenio väläytti maalivainuaan myös perjantaina, kun hän osui kahdesti harjoitusottelussa PEPO:a vastaan. Lahti voitti pelin 6-0.

FC Lahti

@FCLahti1996
#FCLahti on solminut vuoden pelaajasopimuksen 22-vuotiaan brasilialaisen hyökkääjän Stênion kanssa👉 bit.ly/2mza47b #veikkausliiga

Lähde: FC Lahden nettisivut