Ilveksestä Middlesbroughiin siirtynyt Mikael Soisalo on aloittanut rytinällä uudessa seurassaan. Hän iski Blackburnia vastaan hattutempun seurojen alle 23-vuotiaiden ottelussa.

Soisalo ei voi olla kovin kaukana debyyttiään Middlesbroughin ykkösjoukkueessa – ja se olisi 18-vuotiaalta suomalaiselta aika pahuksen kova juttu.

Valioliigassa on pelannut tällä kaudella 12 alle 19-vuotiasta pelaajaa, neljä heistä on debytoinut 17-vuotiaina: Liverpoolin Ben Woodburn, Sunderlandin Joel Asoro, West Bromwichin Jonathan Leko ja Hullin Josh Tymon.

Middlesbroughilla on nyt allaan kymmenen valioliigaottelua ilman voittoa ja joukkue on valahtanut toiseksi viimeiseksi. Maaleja näissä kymmenessä ottelussa on syntynyt surkeat kolme, seitsemässä Boro on jäänyt nollille.

[nosto tasoitus=”oikea”]Mitä manageri Aitor Karanka menettäisi, jos kokeilisi Soisaloa? Jos kaveri tekee alle 23-vuotiaiden ottelussa hattutempun, luulisi sen kiinnittävän maalinteko-ongelmista kärsivän joukkueen managerin huomion.[/nosto]

Varsinkin, kun herra on nykymenolla saamassa potkut ennen kauden loppua…

Karanka on peluuttanut suht nuoria pelaajia aika ahkeraan tällä kaudella, joten Soisalo saattaa hyvin saada tilaisuutensa. Koko kauden aikana joukkueen hyökkääjistä ainoastaan kokeneet Alvaro Negredo (6 maalia) ja Cristhian Stuani (4) ovat onnistuneet tekemään liigamaaleja.

Soisalon kannalta huono juttu on se, että seuraava alle 23-vuotiaiden peli on edessä vasta neljän viikon kuluttua, joten sopii toivoa, että tämä näyttö kelpaa Karankalle. Nykytilanteessa Soisalon debyytti olisi järkiratkaisu. Tosin Soisalo matkaa maaliskuun lopussa Suomen alle 19-vuotiaiden EM-karsintaturnaukseen Hollantiin. Ennen sitä Boro pelaa ainoastaan Manchester Unitedia vastaan 19.3. Se debyytti voisi jäädä mieleen…

No, ehkä on haihattelua ajatella, että Karanka nostaisi suomalaisen joukkueeseen juuri ManU:a vastaan. Soisalolle EM-karsintaturnaus on mainio mahdollisuus näyttää entistä enemmän osaamistaan seurajoukkuemanagerilleen, otteluita on kolme, Hollantia, Kreikkaa ja Ukrainaa vastaan; kasa maaleja siellä ja debyytti Valioliigassa voisi olla taas askeleen lähempänä.

Voisiko 18-vuotias nuorukainen menestyä Valioliigassa? Mielestäni voisi. Soisalo on poikkeuksellisen röyhkeä ja rohkea pelaaja, jolta löytyy vauhtia ja järkeviä ratkaisuja. Tuskin hän vielä tällä kaudella avaukseen murtautuu, mutta ilman muuta hän voisi tuoda omassa roolissaan jotakin lisää Boron totaalisen aneemiseen nykytilaan. Aitor, ota järki käteen.

Lauri Hollo