© Kuva: Juha Tamminen

Lapin Kansa: Veikkausliigan kärkiseura teki jälleen rumat taloudelliset tappiot

Viime kaudella Veikkausliigassa kuudenneksi sijoittunut Rovaniemen Palloseura teki viime kaudella raskaat tappiot taloudellisesti. Yhdeksi esiin nostetuksi syyksi on kerrottu bingotoiminnan romahdus.

RoPS teki viime kaudella hieman vajaa 350 000 euroa tappiota.

– Tulos on tietenkin iso pettymys. Meillä oli europelit ja menestyimme hyvin liigassa. Suurin yksittäinen tekijä on jo moneen kertaan esillä ollut bingotoiminnan romahdus, seuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoi Lapin Kansalle.

Seura on aiemmin pyörittänyt menestyksekkäästi bingotoimintaa Rovaniemen keskustassa, mutta viime vuosina tulot ovat jääneet vähäisiksi.

Myös lipputulot romahtivat. Vuonna 2015 RoPS sai kasaan lipputuloilla reilut 270 000 euroa, kun viime kaudella summa jäi vain 188 000 euroon.

– Budjetoidusta tavoitteesta jäätiin 50 000 euroa. Emme saaneet riittävästi yleisöä Veikkausliigapeleihin vaikka taistelimme kauden loppuun asti mitaleista. Se ei tietenkään ole maksavan yleisön vika, vaan meidän, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva harmitteli.

RoPS on tehnyt vuodesta 2010 asti tappiota. Vuonna 2014 tappiot olivat vieläkin suuremmat, 368 000 euroa. Myös uusi ja uljas Keskuskenttä on koitunut seuralle kalliiksi. RoPS maksaa Rovaniemen kaupungille kenttävuokria noin 80 000 euroa, jonka lisäksi katsomon tiloista seura joutuu pulittamaan 72 000 euroa.

Voit lukea Lapin Kansan jutun aiheesta tästä linkistä.

Comments are closed.