Markku Kanerva manasi Suomen painajaismaista alkua Turkkia vastaan: ”Pitää vaan perhanan tarkkaan pelata”

© Kuva: Juha Tamminen

Turkki kaatoi Suomen perjantaina MM-karsintaottelussa 2-0. Ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisen vartin aikana isäntien Cenk Tosunin toimesta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli pelin karmaisevia ensihetkiä.

– Eri juttua lähdettiin hakemaan. Tiedettiin ottelun vaikeus, mutta alku ehkä vähän hämäsi. Pelihän näytti alussa ihan hyvältä ja yhtäkkiä kops! 1-0. Kops! 2-0. Siitä oli jo paljon hankalampaa lähteä jatkamaan peliä. Aika painajaismainen alku, vaikka tottakai aina korostetaan tarkkuutta otteluiden alussa. Pitää vaan perhanan tarkkaan pelata, kertasi Kanerva toimittajille ottelun jälkeen.

Hänen mielestään Turkin molemmat maalit olisivat olleet estettävissä.

– Ensimmäisessä keskityksessä kaveri pääsi hieman jatkamaan siitä, mut kyllä me vähän nukuttiin maalin edessä. Ei voi kaveri ottaa palloa haltuun veskarin edessä ja laittaa sisään. Se oli anteeksiantamatonta, mutta pojat on jo saanut siitä palautetta ja tulee varmaan jatkossakin saamaan. Tuota meidän pitää jatkossakin parantaa. Toinen maali sinänsä hyvä erikoistilanne. Laadukas anto ja Tosun puski hyvin, mutta silti… Kyllä sitä pitää päästä häiritsemään.

Kanerva ei peitellyt Suomen virheitä, mutta antoi kunniaa myös vastustajalle.

– Pakko sanoa vastustajista, että kyllä ne on hereillä ja härskejä siellä maalipaikoissa. 3-4 Turkin äijää oli siellä maalipaikassa, eli ne tulee ja satsaa niihin paikkoihin. Koko joukkueena voitetaan ja hävitään. Tänään hävittiin. Tottakai olen pettynyt, mutta tuossa oli tiettyjä elementtejä, joiden varaan on jatkossa hyvä rakentaa.

Lähde: HuuhkajaTV


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!