Sami Hyypiä siirtyi vuonna 1999 noin kolmen miljoonan euron siirtosummalla Willem II:sta Liverpooliin. Hyypiää on pidetty Liverpoolissa jopa kaikkien aikojen parhaimpana hankintana hinta-laatusuhteeltaan.

Liverpool-siirrossa tärkeään rooliin nousi kameramies, joka oli huomannut Hyypiän kyvyt.

– Tapasin tämän kameramiehen myös Liverpool-urani aikana. Hän oli mennyt toimitusjohtajalle sanomaan, että kannattaisi käydä katsomassa tätä pelaajaa, eli minua, Hyypiä kertoi Betssonin julkaisemassa haastattelussa.

Tarjositko oluen kameramiehelle, joka oli sinua suositellut?

– En muista mitä tarjosin, kun kuulin häneltä tästä jutusta. En kyllä varmaan olutta, kun en hirveän kova oluen ystävä silloin ollut, Hyypiä vastasi.

Ensimmäisellä kerralla, kun Hyypiä antoi näyttöjä Liverpoolin kykyjenetsijöille, näytöt eivät olleet parhaasta päästä.

– Taidettiin hävitä 4-1 se peli. Sen jälkeen ei puoleen vuoteen kuulunut, että olisivat tulossa uudestaan katsomaan. Onneksi tuli sitten ilouutinen, että he tulevat uudestaan katsomaan ja pelikin meni paremmin, Hyypiä muisteli.

Lopulta Hyypiä pääsi istumaan alas Liverpoolin silloisen manageri Gerard Houllierin kanssa, ja sopimus syntyi nopeasti.

– Siinä ei sitten kauan nokka tuhissut, kun laitoin nimen paperiin, Hyypiä avasi.