Simo Valakari sai yllättäen lähteä SJK:n peräsimestä noin kolme viikkoa sitten. Reilu viikko potkujen jälkeen Valakarin pelaajauran aikaisen skotlantilaisseuran Motherwellin manageri Mark McGhee sai myös potkut.

Skottimedian mukaan Valakari haki Motherwellin managerin paikkaa jo vuonna 2015. Nyt paikan ollessa taas auki on mies luonnollisesti jälleen spekulaatioissa mukana.

Helpolla pesti ei kuitenkaan irtoa. The Daily Recordin mukaan seura on saanut yli 50 hakemusta tehtävään. Lisäksi halukkuutensa tehtävään ovat ilmoittaneet myös pelaajaurallaan Mestarien liigan voittaneet italialainen Fabrizio Ravanelli ja espanjalainen Albert Ferrer.

Ravanellin näytöt tehtävään eivät ole kovin mairittelevat. Hän luotsasi Ranskan pääsarjaseura Ajacciota huonolla menestyksellä ja hänet erotettiin pestistä vain kuuden kuukauden jälkeen. Tämä on miehen ainoa päävalmennuspesti.

Barcelonassa pelanneella Ferrerillä on hieman enemmän kokemusta, sillä hän on valmentanut espanjalaista Cordobaa ja Mallorcaa, sekä hollantilaista Vitesseä.

Motherwellin johtoryhmä istuu alas seuraavan vuorokauden aikana ja alkaa miettiä kenestä on seuran uudeksi manageriksi.

Tällä hetkellä joukkuetta luotsaava Stephen Robinson on yksi suosikeista tehtävään.

The Daily Expressin mukaan Valakari olisi fanien suosikki ottamaan ohjat joukkueen kotistadionilla Fir Parkilla.