Kamerunin maajoukkuehyökkääjä Anatole Bertrand-Abang ja espanjalainen laitapuolustaja Jose María ”Chema” Anton Samper ovat Seinäjoen Jalkapallokerhon uudet vahvistukset.

Abang saapuu Seinäjoelle lainalle MLS:ssä pelaavasta New York Red Bullsista. Hänen sopimuksensa kestää heinäkuuhun asti, mutta lainassa on optio jatkoon aina kauden 2018 loppuun saakka.

Vasemman laidan puolustaja Anton solmi SJK:n kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, jossa on lisäksi optio seuraavasta kaudesta.

20-vuotias Abang on ehtinyt edustaa maataan jo A-maajoukkuetasolla. Hän on pelannut Kamerunin paidassa kuusi peliä, joista hänellä on saldona yksi maali ja yksi maalisyöttö. Myös nuorisomaajoukkueet ovat hänelle tuttua kauraa.

– Abang on minulle ennestään tuttu pelaaja MLS:stä ja olen valmentanut häntä ja hänen joukkuettaan vastaan. Hän on hyvänkokoinen, vahva ja hyvä pitämään palloa. Mielestäni hän tekee oikeaoppisia sekä oikea-aikaisia juoksuja selustaan. Hän pystyy siten pelaamaan targettina tai juoksemaan vastustajajoukkueen puolustuksen selustaan. Muutenkin kaikinpuolin mielenkiintoinen pelaaja, arvioi päävalmentaja Sixten Boström uutta hyökkääjäänsä SJK:n tiedotteessa.

Kamerunilaisella itsellään on hyvä ensikäsitys uudesta seurastaan.

– Stadion on uusi, täällä on uusi valmentaja ja paljon muitakin uusia pelaajia, joten uskon sopivani tänne hyvin. Tykkään joukkueesta ja seurasta on jäänyt minulle heti hyvä kuva. Nyt haluan vain tehdä töitä joukkueen eteen.

Jättiseura Real Madridissa uransa aloittanut espanjalainen 28-vuotias laitapuolustaja Anton liittyy SJK:n riveihin Espanjan kolmannen sarjatason CD Eldensestä.

– Chema Anton on taitava pelaaja, jolla on hyvä pelinäkemys. Etenkin eteenpäin pelaamisessa hän on meille hyvä lisä. Hän on pelannut Espanjassa ja Itävallassa hyvällä tasolla ja hänellä on siten hyvä pelaajatausta. Mielenkiintoinen pelaaja ja hän vaikuttaa myös kentän ulkopuolella mielyttävältä persoonalta. Uskon että hän tulee sopeutumaan tähän ryhmään oikein hyvin.

Myös espanjalaisvahvistus on saanut hyvän ensivaikutelman SJK:sta.

– SJK on mielestäni tiivis, jopa perheenomainen seura. Joukkueessa on laadukkaita pelaajia ja pelaajat ovat melko nuoria, mutta taitavia. Olen oikein tyytyväinen siihen että olen täällä.

Boströmin mukaan SJK:n tämän kauden ryhmä alkaa olemaan valmis.

– Mielestäni meillä on aika hyvä kattaus kaikinpuolin. Sekä puolustukseen että keskikentälle ja hyökkäykseen. Meillä on kaksi maalivahtia jotka molemmat ovat maajoukkuemiehiä. Siinä mielessä hyvillä mielin voimme lähteä tähän kilpailukauteen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
SJK:lle kaksi uutta vahvistusta bit.ly/2o6zc5P #Veikkausliiga

Lähde: SJK:n tiedote