Suomen U19-pojille ensimmäinen voitto EM-jatkokarsinnoissa – HJK:n mies osui kahdesti

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti tiistaina Ukrainan 2-1 EM-jatkokarsintojen viimeisessä ottelussaan.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Helsingin Jalkapalloklubin Lassi Lappalaisen prässi tuotti tulosta ja laituri sai riistettyä pallon Ukrainan alakerrassa. Lappalainen otti kaksi kosketusta eteenpäin ja sijoitti pallon rangaistusalueen sisältä maata pitkin ohi Ukrainan maalivahdin Andriy Luninin.

Suomi iski toistamiseen toisen jakson alussa. IFK Mariehamnin Aapo Mäenpäätä rikottiin aivan rangaistusalueen rajalla, ja Suomi sai vapaapotkun. Pallon taakse asettui Lappalainen, joka laukoi illan toisen maalinsa.

Ukraina osoitti vaarallisuutensa vielä aivan pelin lopussa. Luninin lähes puolesta kentästä tullut vapaapotku tuli maalin edustalle pompun kautta, ja Denys Yanakov tuikkasi lähietäisyydeltä pallon maaliin.

Voitto oli Suomen ensimmäinen EM-jatkokarsintaturnauksessa. Samaan aikaan pelattu Kreikan ja Hollannin maaliton tasapeli varmisti sen, että tappioita turnauksessa palloillut isäntämaa Hollanti pelaa heinäkuussa Georgian EM-lopputurnauksessa.