Ian Marshall teki hienon uran Englannin kentillä edustaen kuutta eri seuraa. Aktiiviuransa jälkeen Marshall muutti Kanadaan perustaakseen oman jalkapalloakatemiansa.

51-vuotiaalla konkarilla on varmasti paljon opetettavaa innokkaille tulevaisuuden lupauksille, mutta yhtä oppimaansa kikkaa hän tuskin jakaa seuraaville sukupolville.

Marshall kertoi Bolton News -lehdelle, miten hän onnistui huijaamaan manageri Sam Allardycea pelatessaan Boltonin Wanderersin riveissä.

– Asuin parin tunnin matkan päässä Boltonista, ja Sam antoi minun treenata joinain päivinä omatoimisesti kotikulmillani.

Allardyce tunnetaan englantilaisjalkapallossa teknologian ystävänä ja hän on usein ollut ensimmäisten joukossa testaamassa kehityksen tuomia lisäetuja.

– Hän oli yksi ensimmäisistä, joka hyödynsi toden teolla lääketieteellistä laitteistoa. Yhtenä päivänä joukkueen fysio antoi minulle sykemittarin, jota minun tuli käyttää omatoimisissa harjoituksissani. Minun piti myös raportoida tuloksistani Allardycelle.

Marshall ei kuitenkaan juurikaan piitannut juoksemisesta, joten hän keksi ovelan keinon välttää ylimääräiset lenkkeilyt.

– Minulla oli silloin noin 15-vuotias koira, Tess. Ajattelin, että se selviäisi pienestä hölköttelystä, joten kokeilin sykemittaria sille ja se istui täydellisesti! Kun vein mittarin takaisin Allardycen toimistoon, hän ihmetteli tuloksia, mutta sanoin, että siinä on varmasti vain joku vika. Jatkoin samaa kaksi viikkoa, kunnes jäin kiinni. Koirani ei ikinä ollut ollut yhtä hyvässä kunnossa!

Huumorintajuinen manageri ei suuttunut tilanteesta, ja osapuolet naureskelivat tilanteelle yhdessä.

– Nykyään sellainen temppu tuskin onnistuisi. Veikkaan, että tänä päivänä he saisivat jopa koiran rodunkin selville.

Lähde: The Bolton News