KuPS valmistautuu kauteen hyvistä asetelmista. Joukkue on vahvistunut ja odotukset Kuopiossa ovat korkealla. Joukkueen valmistautumista on kuitenkin leimannut eräs seurasta tai jopa liigasta irrelevantti asia.

KuPS:n maalitykki Gbolahan Salami on joutunut koneiston uhriksi. Mies ei jostain käsittämättömästä syystä saa perhettään edes vierailulle Suomeen. Vaimo ja puolitoistavuotias lapsi eivät ole saaneet viisumia Suomeen, koska päätöksen mukaan ei ole varmuutta siitä, palaisivatko he takaisin Nigeriaan.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, se on täysin totta ja realismia KuPS:n pukuhuoneessa päivästä toiseen. Joukkueen tärkein pelaaja ei ole nähnyt omaa perhettään kuukausiin.

– Onhan tuo todella kummallista. Puhutaan siitä, että hänen perheensä pääsisi edes käymään täällä vaikka lomalla. Ei tuossa ole mielestäni järjen hiventäkään. Todella pöyristyttävää, KuPS:n uusi kapteeni Sebastian Sorsa ihmettelee SuomiFutis-sivustolle.

Seura on lopettanut yrittämisen ja tilanteeseen ei tällä hetkellä näyttäisi olevan tulossa inhimillistä päätöstä. Tilanne on sen verran arka, ettei monessa liemessä keitetyllä Sorsallakaan oikein löydy sanoja, joilla auttaa pelikaveria.

– Olen Salamin kanssa toki jutellut ja hän on sanonut, että ikävä on kova. Mitä muutakaan siinä voisi sanoa, kun on pieni lapsi siellä. Sehän on ihan katastrofaalista.

– Jos ei oikeus tapahdu tässä tilanteessa, niin kyllä se tuottaa hänelle tuskaa. Siinä ei voi oikeastaan pahemmin auttaa muuta kuin toivoa, että jossain otettaisiin järki käteen, Sorsa sanoo.

Harjoituskaudella Salami on ollut elementissään, vaikka perheasiat ovat varmasti olleet mielessä. Maaleja on tullut liukuhihnalta ja mies on osoittanut olevansa rautainen ammattilainen. Vaarana on kuitenkin se, että kausi on vasta alkamassa, eikä ikävä varmastikaan helpotu, päinvastoin.

– Salami on erittäin tärkeä pelaaja meille. Vielä tämä tilanne ei ole näkynyt hänen otteissaan. Mutta… me olemme vain ihmisiä, totta kai kentän ulkopuoliset asiat vaikuttavat meihin ihan samalla tavalla kuin kehen tahansa työntekijään.

– Mitä nopeammin hänelle tulisi hyvä olo, sitä paremmin hän pystyisi keskittymään futikseen, Sorsa jatkaa.

Lue lisää Veikkausliigan ennakkopakettiin lukeutuvia juttuja tästä linkistä.