33-vuotias Mika Hilander lähtee Ilveksen ykkösmaalivahtina luottavaisena tulevaan kauteen. Ilveksen talvi on sujunut hyvin, vaikka joukkue taipuikin Suomen Cupin välierässä HJK:lle viime viikonloppuna 0-1.

Viime kaudella Ilves tappeli pitkään mitalisijoista, mutta hyytyi hiukan kalkkiviivoilla. Hilanderin mielestä tässä vaiheessa vuotta joukkueen on oltava valmis.

– Joukkueen otteiden täytyy näin lähellä kautta olla jo melko valmiita. Tähän asti vuoden tärkeimmät pelit ovat olleet Suomen Cupissa. Pelasimme Suomen Cupissa hienosti. Pystyimme nostamaan tasoamme sitä mukaa, kun vastustajat kovenivat. Muut liigajoukkueet ovat vahvistuneet viime kaudesta, mutta niin olemme mekin. Veikkausliigan alkaessa jokaisen pelaajan on huolehdittava, että se saavutettu taso säilyy. 33 sarjapeliä on pitkä ja vaikea rupeama. Hyvä sijoitus tulee hyvien suoritusten sivutuotteena. Syksyllä katsotaan, mitä on saavutettu, Hilander sanoo Ilveksen nettisivuilla.

Hilander pitää itselleen isona etuna sitä, että on tehnyt pitkään töitä Ilveksen maalivahtivalmentajan Mikko Kavenin kanssa.

– Toki olemme maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin kanssa käyneet läpi myös pelillisiä ja lajitaidollisia juttuja. Meillä on jo 14 vuotta yhteistä historiaa. Urani alkutaipaleella Mikko oli joukkuekaveri pelaajana ja nyt sitten valmentajana. Jokainen vaihe on vienyt meitä eteenpäin. Yhteistyö on saumatonta ja se on ollut Ilveksessä tärkeimpiä asioita minulle. Samalla on hieno seurata joukkueemme nuorten veskarien kehittymistä. Antti Kuusinen ja Johannes Luukkanen ovat hyviä poikia ja tervepäisiä urheilijoita, Hilander sanoo.

– Olen itse pysynyt terveenä ja vanha nilkkavaiva on taakse jäänyttä elämää. Viime kauden loputtua mietin itselleni tietyt kehityskohdat. Ne liittyvät lähinnä fyysisiin ominaisuuksiin, ainahan sitä voisi olla vielä nopeampi ja vahvempi.

Ilveksen kausi alkaa ensi lauantaina Ratinan stadionilla FC Lahtea vastaan.