Pelaajayhdistyksen puheenjohtajalta painava kommentti PS Kemin kuume-kohuun liittyen

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa syntyi viikonloppuna iso kohu, kun PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman ilmoitti seuransa verkkosivuilla, että joukkueen pelaajista Matias Ojala ja Abdoulie Mansally pelasivat kuumeessa 3-1-voitossa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Ojala kiisti omalla Twitter-tilillään olleensa kuumeessa ja sanoi, että otti vain lääkkeen kurkkukipua varten. Maanantaina päävalmentaja Åhman pahoitteli sanomisiaan.

– ”Kotilääkärin” eli minun arviot pelin jälkeisistä vilunväristyksistä on nostanut ison kohun. Tietenkään ei pelata kuumeessa, Åhman kirjoitti Twitter-tilillään.

Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY on nyt myös kommentoinut tapausta muistuttamalla, että pelaajien yksityiskohtaisten terveystietojen luovuttaminen eteenpäin on kiellettyä ilman pelaajan lupaa.

JPY julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa se korosti, että PS Kemin tilanteessa on joka tapauksessa toimittu virheellisesti – pelasivat pelaajat kuumeessa tai eivät.

– Kuumeessa pelaaminen olisi tietenkin älytöntä, mutta tässä tapauksessa se ei ole merkityksellistä. Pelaajien yksityiskohtaisen terveystietojen luovuttaminen eteenpäin on ehdottomasti kiellettyä ilman pelaajan lupaa. Ne ovat vain pelaajan ja lääkärin välisiä asioita, jotka valmentaja saa tietoonsa. Terveystietoja ei saa antaa eteenpäin ilman pelaajan lupaa, JPY:n puheenjohtaja ja HIFK:n hyökkääjä Pekka Sihvola sanoo tiedotteessa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.