Tuulta ja tyrskyjä SJK:ssa – Mehmet Hetemaj ehti olla jo huolissaan: ”Kyllä se pisti miettimään”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj on nähnyt urallaan paljon. Simo Valakarin potkuja hän ei nähnyt tulevan kesken kriittisen harjoituskauden. Silti SJK pelaa tänäkin vuonna mitaleista.

– Ei se ole ideaali tilanne, että vaihdetaan valmentajaa tuossa vaiheessa. Jalkapallomaailmassa kuitenkin pelaajat ja valmentajat vaihtuvat ja se on karu totuus. Siihen täytyy sopeutua mahdollisimman nopeasti.

Noilla sanoilla Hetemaj niputtaa ennen kauden alkua SJK:ssa tapahtuneen valmentajanvaihdoksen. Vain joukkue itse tietää, minkälainen mullistus Valakarin lähteminen ja uuden päävalmentajan Sixten Boströmin tuleminen on ollut. SJK on kuitenkin nuoresta iästään huolimatta organisaationa sen verran vahva, että se osaa luoda nahkansa uudelleen.

Hetemajn mukaan Boströmin hypättyä päävalmentajaksi seuralla on ollut tarpeeksi aikaa valmistautua.

– Jos mietitään kansainvälisesti harjoituskauden pituutta, niin kyllä sielläkin ehditään sisäistää pelitapa, eikä se ole ongelma, Hetemaj vakuuttaa.

SJK:n pelaaminen on muuttunut Boströmin tulon myötä. Mikään helppo paikka ei ole tulla pidetyn ja menestyneen valmentajan saappaisiin, mutta Hetemajn mukaan ”Siku” on oikea mies jatkamaan Valakarin työtä.

– Hän on meritoitunut valmentaja. Hänellä on pitkä lista valmennettavia joukkkueita ja niissä on tullut vielä menestystä.  Ei tuollaisiin paikkoihin noin vain päästä.

– Olen edelleen myös sitä mieltä, että suomalaisen valmentajan lähteminen ulkomaille on saakelin vaikeaa. En halua käyttää sanaa mahdotonta, mutta se on lähellä sitä, Hetemaj kehuu Boströmin saavutuksia.

SJK:ssa on tapahtunut myös pelaajapuolella. Joukkueen paras puolustaja Juhani Ojalan siirtyi Allsvenskaniin, jonka lisäksi viime kaudella upeasti keskikentällä pelannut Matej Hradecky loukkaantui. Missä SJK menee tällä hetkellä?

– Kyllä se pisti miettimään, että mitähän nyt tapahtuu. Seurajohto kuitenkin osoitti ammattimaisuutta hankkimalla tilalle tosi hyviä pelaajia. Nyt on taas luottavainen olo, Hetemaj toteaa rauhallisena.

SJK on nopeassa ajassa onnistunut luomaan itsestään suuren. Hetemajn mukaan joukkueella ei ole enää minkäänlaista yllättäjän mahdollisuutta. Kaikki haluavat seinäjokelaisten päänahan. Se on käännettävä voimavaraksi.

– Vastustajat haluavat pelata meitä vastaan hyvin. Meidän pitää olla valmiita siihen. Mitään emme tule saamaan ilmaiseksi.

Eikä SJK myöskään halua mitään ilmaiseksi. Se ajatus ajaa seuraa eteenpäin.

Lue lisää Veikkausliigan ennakkopakettiin lukeutuvia juttuja tästä linkistä.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen