AFC Bournemouth on hankkinut maalivahti Asmir Begovicin Chelseasta. Bosnian ja Hertsegovinan maajoukkuevahti liittyy joukkueeseen heinäkuun ensimmäinen päivä. Seura tiedotti siirrosta tiistaina.

Begovic, 29, löi Valioliigassa läpi Stoke Cityn riveissä, jossa hän pelasi 170 ottelua viiden vuoden aikana. Kaksi vuotta sitten hän siirtyi Chelseaan kirittämään joukkueen ykköstorjujaa Thibaut Courtois’ta.

Pelejä kertyi Chelseassa odotetusti hyvin vähän, vaikka Begovic pääsikin kentälle lähes kaikissa kilpailuissa. Päättyneellä kaudella hän oli tolppien välissä Valioliigassa, liigacupissa ja FA Cupissa, mutta otteluita kertyi yhteensä vain vaivaiset kahdeksan kappaletta.

Begovic kertookin Bournemouthin tiedotteessa, ettei halunnut jäädä penkille istumaan.

– AFC Bournemouth on jännittävä, kunnianhimoinen seura, jolla on kaikki asiat kohdallaan erittäin kirkasta tulevaisuutta varten.

– Oli mahtavaa olla osana Chelsean mestaruusjoukkuetta, mutta minusta tuntui, että nyt oli oikea aika siirtyä, koska haluan pelata säännöllisesti. Urani on tulossa tärkeään vaiheeseen, ja haluan näyttää ihmisille, mihin pystyn.

Oikaisu 31.5.2017 klo 9:35: Begovic liittyy Bournemouthin heinäkuussa. Alkuperäisessä jutussa puhuttiin kesäkuusta