Belgialaishyökkääjä Romelu Lukakun lähtö Evertonista vaikuttaa viikko viikolta todennäköisemmältä. 23-vuotias Lukaku on kertonut haluavansa pelata Mestarien liigassa eikä ole suostunut jatkosopimusneuvotteluihin seuransa kanssa.

Valioliigan maalipörssin kärkipaikkaa pitävä belgialainen on iskenyt 24 maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä tällä kaudella.

Lukakua on huhuttu pitkään hänen entiseen seuraansa, Chelseaan, mutta nyt myös Manchester United on noussut monien lähteiden mukaan kilpaan mukaan.

ManU:n legendaarisen managerin Sir Alex Fergusonin apuvalmentajana toiminut Rene Meulensteen ei kuitenkaan usko, että Lukakun taso riittäisi Unitedille.

– Älkää käsittäkö väärin, Lukaku on pelannut upean kauden ja hän on todellinen maalintekijä, mutta Manchester Unitedin kaltaisessa seurassa tarviset enemmän ässiä hihaasi, sanoi Meulensteen talkSPORTin haastattelussa.

Viimeksi israelilaista Maccabi Haifaa valmentaneen Meulensteinin mukaan Lukakun olisi kehitettävä pallollista peliään, jotta hän kykenisi nopeisiin kombinaatioihin joukkuekavereidensa kanssa.

– Siinä hänen tasonsa ei mielestäni riitä, ja se ei välttämättä tule yhtä hyvin esiin Evertonissa. Mutta jos haluat pelata kaikista korkeimmalla tasolla, taitavuutesi ja päätöksentekotaitosi viimeisellä kolmanneksella tulee olla ehdottoman kunnossa.

Hollantilaisvalmentaja löytää Lukakusta myös hyviä puolia, mutta ei vain usko, että hänestä on jatkamaan Unitedin entisten huippuhyökkääjien perintöä.

– Kyllä, hän toisi voimaa ja vahvuutta, mutta jos katsotaan hyökkääjiä, joita Unitedilla on vuosien saatossa ollut, sopiiko hän samaan kategoriaan? Enpä usko.