Entinen pelikaveri ei uskonut Zinedine Zidanesta tulevan valmentajaa – ”Tulokset puhuvat hänen puolestaan”

© Kuva: Getty Images

Juventus-legenda Alessandro del Piero pääsee lauantaina seuraamaan, kun kaksi hänen entistä pelikaveria ottavat mittaa toisistaan Mestarien liigan finaalissa.

Hän pelasi vuosikausia yhdessä Juven maalivahti Gianluigi Buffonin kanssa, joka vartioi vielä 39-vuotiaanakin italialaisjoukkueen verkkoa.

Del Pieron toinen vanha pelikaveri, Zinedine Zidane toimii nykyään Real Madridin päävalmentajana. Kaksikko asteli yhdessä kentälle vuoden 1998 Mestarien liigan finaalissa, jolloin vastassa oli myös Real Madrid. Tuolloin del Piero ja Zidane edustivat molemmat Juventusta.

Ensi lauantain ottelusta entinen Juve-hyökkääjä odottaa äärimmäisen tasaista.

– En usko, että Cardiffissa (finaalikaupunki) on selkeää suosikkia. Siellä kohtaavat kaksi joukkuetta, joilla on yhtä hyvät mahdollisuudet voittaa turnaus. He ovat molemmat omien liigojensa mestareita, ja uskon, että he ovat tämän hetken parhaat joukkueet, kertoi del Piero Marcan haastattelussa.

Real-käskyttäjä Zidane johdatti viime vuoden keväällä joukkueensa Mestarien liigan voittoon ja hakee lauantaina jo toista peräkkäistä mestaruutta. Kahteen peräkkäiseen voittoon ei ole kyennyt yksikään joukkue tai valmentaja koko kilpailun historiassa.

Del Piero ei osannut odottaa, että hänen entisestä pelikaveristaan tulisi valmentajaa ollenkaan, saatika menestynyttä sellaista.

– Alkuun, kun olimme samassa pukukopissa, en osannut kuvitella, että hän valitsisi tuon suunnan (valmentamisen), mutta kun näin hänet penkillä, voin rehellisesti sanoa, että tiesin hänen pärjäävän.

– Hän on älykäs, kunnianhimoinen ja kaiken lisäksi hän ajattelee jalkallosta selkeästi. Se on syy, miksi hänellä on kyky tehdä oikeita päätöksiä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tulokset puhuvat hänen puolestaan. Hän on voittanut toistaiseksi kaiken.

Entisen Juventuksen maalitykin mukaan lauantain loppuottelu tulee ratkeamaan pieniin yksityiskohtiin. Molemmilla joukkueilla on del Pieron mukaan valtavasti ratkaisijoita, mutta hän muistuttaa, että konkarivahti Buffonia ei saa unohtaa.

– Hän on hulluna siitä palkinnosta. Se on ainut, joka häneltä puuttuu.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.