PEPO Lappeenrannan jalkapalloilija Charlie Wood on kohdannut erikoista vastarintaa hänen pelaamistaan Suomen Kakkosessa vastaan. 17-vuotias Wood on edustanut PEPOn miesten joukkuetta tammikuusta lähtien. Hänelle ei vain ole myönnetty kansainvälistä pelilupaa. Hän saa harjoitella, mutta ei pelata.

Nuorimies ei aluksi ymmärtänyt mistä asiassa on kyse tai miten siihen pitäisi suhtautua.

— Sukulaiseni ovat täällä, isäni on tullut tänne, äitini on kotoisin täältä. Kaikki haluavat, että olen täällä. Minäkin haluan olla täällä. Tämä on ollut outo juttu, Wood kertoo sujuvalla suomella kentän laidalla ennen harjoituksia.

Wood on Suomen ja Englannin kansalainen. Hänen vanhempansa ovat eronneet. Nuorimies muutti Suomeen talvella englantilaisen isänsä kanssa.

Pelilupaa ei ole irronnut Fifan säännöistä johtuen. Kansainvälisen jalkapalloliiton säännöissä sanotaan, että alle 18-vuotiaan ei ole mahdollista siirtyä pelaamaan toiseen maahan. Pelilupa irtoaisi kuitenkin välittömästi jos Wood tekisi sopimuksen Fifan ammattilaiseksi kategorioiman seuran kanssa. Suomessa nämä ovat joko Veikkausliigan tai Ykkösen joukkueita.

Pelilupa voidaan myöntää myös siinä tapauksessa alaikäiselle jos hänen vanhempansa muuttavat uuden seuran kotimaahan muista kuin jalkapalloon liittyvistä syistä.

Woodin isä on tällä hetkellä työnhakija, minkä PEPOn päävalmentaja Mika Heino arvelee syyksi peliluvan eväämiseen.

– On se silti jollakin tavalla ihan käsittämätöntä. Charlie on Suomen kansalainen, mutta ei voi harrastaa jalkapalloa täällä. Toivoisin, että tällaiset tilanteet voitaisiin käsitellä tapauskohtaisesti, Heino toteaa.

Etelä-Saimaan alkuperäisen jutun voit lukea täältä.

Lähde: Etelä-Saimaa