Fenerbachen laitapuolustaja Gregory van der Wiel on paljastanut, että hän on joutunut bisneshuijauksen kohteeksi, jonka takia hän on menettänyt noin 5,3 miljoonaa euroa.

Hollannin maajoukkueeseen kuuluva van der Wiel solmi sopimuksen turkkilaisseuran kanssa viime kesänä ja joutui heti hankaluuksiin siirtonsa jälkeen.

Liikemies Umit Akbulut lähestyi van der Wieliä tämän oltua Turkissa noin kuukauden ajan. Akbulut oli ehdottanut hollantilaispuolustajalle, että tämä sijoittaisi rahansa erilaisien yrityksien perustamiseen.

– Hän teki minulle tarjouksen ja minä luotin häneen. Hän halusi ansaita meille rahaa neljässä kuukaudessa, kertoi van der Wiel De Telegraafin haastattelussa.

– Kysyin häneltä, mitä yrityksillemme oli käynyt. Hän vastasi” Anna minulle 700 000 euroa ja unohda rahat. Tämä on Turkki, etkä voi aloittaa mitään.” Hän huijasi minua! Tämä on vaikuttanut sekä uraani että yksityiselämääni.

Akbulut pidätettiin epäiltynä petoksesta, mutta hän kiistää kaikki syytökset ja väittää, että nimenomaan van der Wiel ei hoitanut omaa osuuttaan diilistä.

– Kun Gregory saapui Turkkiin ensimmäistä kertaa, hänellä oli jotain ongelmia joukkueensa kanssa, kertoi Akbulut Hurriyetin haastattelussa.

Turkkilaisliikemiehen versio tapahtumista on hyvin erilainen kuin van der Wielin.

– Ehdotin hänelle, että hän tekisi jotain hyväntekeväisyystyötä kuten kävisi sairaiden lasten luona tai lisäisi sosiaaliseen mediaansa jotain Turkkiin liittyvää.

– Hän pyysi minua mainostamaan brändiään ja järjestin hänelle tapaamisen Floyd Mayweatherin managerin kanssa. He sopivat noin viiden miljoonan euron summasta. Hänen piti matkustaa kolmeen eri maahan promohommiin, ja Floyd kuvasi hänelle myös videon. Emme ole näyttäneet sitä vielä.

– Sen jälkeen Turkilla ja Hollannilla oli jotain ongelmia, joten päätimme lykätä kiertuetta. Silloin Gregory alkoi kysellä rahojaan takaisin. Sanoin: ”Voimme muuttaa päivämääriä, mutta emme voi antaa sinulle rahojasi takaisin, koska tällaista on showbusiness!” Joten hänen väitteensä ovat täysin valheellisia.

Lähde: Goal