Diego Bardanca siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhoon tämän kauden kynnyksellä Real Jaenista, Espanjan kolmostasolta.

24-vuotias espanjalaistoppari on ehtinyt tutustua suomalaiseen jalkapalloon ja Suomen kevääseen nyt parin kuukauden ajan. Bardanca kertoo Ilkan haastattelussa, että haasteita on ollut, mutta mistään kulttuurishokista ei ole ollut kyse.

– Minulle on sanottu monta kertaa, että kesä tulee ensi viikolla, mutta ei ole näkynyt. Espanjassa minulle sanottiin, että palkka tulee ensi viikolla, mutta ei sitäkään aina näkynyt, naureskelee Bardanca.

– Aika kovaahan tämä on. Olemme harjoitelleet lumisateessa, mikä on outoa, mutta ei se meille mikään shokki ole missään nimessä ollut.

Bardanca odottaa kuitenkin jo kovasti Suomen kesää. Syy siihen löytyy kuitenkin jostain muualta kuin sääennusteista tai jalkapallosta.

– Minä haluan syödä poroa. Suomalaiset kuulemma syövät sitä ja pitävät siitä paljon. Haluaisin päästä joskus myös kalastamaan, koska en ole sitä koskaan tehnyt. Lohi maistuu Suomessa erilaiselta kuin Espanjassa.