Manchester Cityn pitkäaikainen luottopuolustaja Pablo Zabaleta on jättämässä seuran tämän kauden jälkeen.

Argentiinalainen Zabaleta liittyi Cityyn vuonna 2008 RCD Espanyolista. Hän muisteli lehdistötilaisuudessa yhdeksän vuoden takaisia aikoja, jolloin sinipaidoista puhuttiin Manchester Unitedin pikkuveljenä. Nykyään hän on sitä mieltä, että tuo asetelma on kääntynyt päälaelleen.

– Kun tulin Manchesteriin ensimmäistä kertaa, tunnelma oli hyvin samanlainen kuin Espanyolissa, Barcelonassa. Emme olleet kaupungin ykkösseura, sanoi Zabaleta Goalin mukaan.

– Enää ei voi sanoa niin.

Paljon on muuttunut tuossa ajassa. City on voittanut jo kaksi Valioliigan mestaruutta ja se on tällä hetkellä sijoittumassa jo neljättä kertaa peräkkäin ”isoveljensä” yläpuolelle Valioliigan sarjataulukossa.

32-vuotias Zabaleta muistaa erityisesti, miten ManU:n entinen manageri Sir Alex Ferguson ajatteli Citystä aiemmin.

– Muistan, kuinka Sir Alex Ferguson puhui ”äänekkäistä naapureista.” Minä ajattelin, että emme voisi sallia ihmisten puhuvan meistä tuolla tavalla.

– Ajattelin: ”Jos he kutsuvat meitä äänekkäiksi naapureiksi, niin lisätään melua tässä kaupungissa. Todistetaan, että olemme seura, joka haluaa saavuttaa tärkeitä asioita, ehkä joku päivä olemme kaupungin ykkösseura ja viemme tätä joukkuetta eteenpäin.