Pelaajayhdistys otti kantaa Juha Malisen kohupuheisiin: ”Terveysasioita ei voi käyttää provokaationa”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY on ottanut kantaa Rovaniemen Palloseuran päävalmentajan Juha Malisen antamiin kohulausuntoihin.

Malinen kertoi lauantaina lehdistötilaisuudessa, että hän oli peluuttanut Kuopion Palloseuraa vastaan pelatussa ottelussa Robert Tayloria ”vähän lääkärin neuvoja vastaan”.

RoPS-valmentaja sanoi, että myös Eetu Muinonen pelasi puolikuntoisena.

– Eetu Muinosella tuli vähän ennen peliä vatsasairaus ja käytännössä ei olisi pystynyt pelaamaan, mutta sitten lääkitystä päälle ja sisulla kentälle, mikä näkyi vähän hänen otteissaan, Malinen kertoi.

JPY on jo aiemmin ottanut kantaa samantapaiseen kohuun, kun PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman ilmoitti seuran verkkosivuilla julkaistussa otteluraportissa, että Matias Ojala ja Abdoulie Mansally olisivat pelanneet kuumeessa huhtikuussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Pelaajayhdistys muistutti jälleen RoPS-tapauksen jälkeen tiedotteessaan siitä, että pelaajien yksityiskohtaisten terveystietojen luovuttaminen eteenpäin on kiellettyä ilman pelaajan lupaa.

– En ole Juha Malisen kanssa jutellut asiasta, mutta pelaajien terveys on kaikki kaikessa ja kaikista tärkein asia. Näitä terveysasioita ei voi käyttää provokaationa, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola alleviivaa yhdistyksen tiedotteessa.

– Yhdistyksenä aiomme keskustella henkilökohtaisesti seurojen lääkärien kanssa tilanteesta ja kysymme onko heillä riittävät toimintaedellytykset tehdä päätöksiä pelaajien terveystilaan liittyvissä asioissa. Terveys edellä on mentävä joka ainoan pelaajan kohdalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!