Chelsealla yhä vaikeuksia nuorien pelaajien kanssa – ”En olisi ikinä saanut paikkaa”

© Kuva: Getty Images

Hyökkääjä Bertrarnd Traore, 21, jätti Chelsean ja liittyi Olympique Lyonnaisiin 9,9 miljoonalla eurolla.

Burkina Fasoa maajoukkuetasolla edustava Traore vietti päättyneen kauden lainalla Hollannin Ajaxissa. Hän kirjautti itselleen kaikki kilpailut mukaan lukien 13 maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Chelsean kirjoilla hän on ollut jo vuodesta 2013 lähtien, mutta otteluita lontoolaisjoukkueen paidassa on kertynyt vain 16. Traoren mukaan viime kausi ja vakituinen peliaika saivat hänet tekemään lopullisen lähtöpäätöksen.

– Oli aika. Ottaen huomioon ikäni ja kehitykseni, oli aika lähteä seurasta. Olisin voinut jäädä Chelseaan ja pelata pari minuuttia joka pelissä ja taistella joka päivä paikastani tietäen, etten ikinä saisi sitä. Harjoittelin seuran kanssa, tein kaikkeni, kertoo Traore London Evening Standardille.

Monet muutkin huippulahjakkuudet ovat lähteneet Chelseasta peliajan perässä muualle. Englantilaiset ja ulkomaiset vahvistukset saavat vuosi toisensa jälkeen todeta, että tie edustusjoukkueen kokoonpanoon on ehkä liiankin pitkä ja kivinen.

Viime kaudella Chelsea lainasi 38 pelaajaa muille seuroille. Vastaavia lukemia odotetaan myös seuraavalle sesongille.

Manchester Cityn Kevin De Bruynen ja Evertonin Romelu Lukakun urat junnasivat Chelseassa paikallaan. He jatkoivat matkaansa ja ovat nyt Valioliigan ehdottomia huipputähtiä.

– Kaksi kautta sitten haastoin aloituspaikan pelaajia, mutta me kaikki tiedämme, mitä viime vuonna kävi. Olin mukana preseasonilla ja sitten minut lähetettiin lainalle. Joten tänä vuonna en halunnut kokea samaa uudestaan. Minun piti löytää vakaa seura, jossa voisin pelata jalkapalloa edustusjoukkueessa, jonka avainpelaajia olisin, kertoo Traore.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.