La ligassa pelannut huuhkajapuolustaja ylistää MLS-sarjaa: ”Kaikki on todella ammattimaista”

© Kuva: Juha Tamminen

Yhdysvaltojen pääsarja MLS on alkanut tosissaan viime vuosina kilpailla eurooppalaisten huippupelaajien palveluksista. Yhä useammat pelaajat eivät enää pidä sarjaa pelkkänä uran jäähdyttelypaikkana.

Viime aikoina myös yhä useampi suomalainen on lähtenyt rapakon taakse etsimään vehreämpiä nurmia. Tällä hetkellä MLS:ssä pelaavat Jukka Raitala, Rasmus Schüller ja Alexander Ring. Aiemmin liigassa ovat käyneet kokeilemassa Markus Halsti ja Mika Väyrynen.

Suomen A-maajoukkuepuolustaja Jukka Raitala kertoo ESPN:n haastattelussa miten hän päätyi Yhdysvaltoihin ja millaista pelaaminen siellä on ollut.

Kun Raitala kuuli hänen nykyisen joukkueensa Columbus Crewn olevan kiinnostunut, otti mies puhelimen käteensä ja soitteli maajoukkuekavereilleen kyselläkseen millainen sarja on kyseessä.

– Kaikki puhuivat todella positiiviseen sävyyn tästä sarjasta. Kaikki on todella ammattimaista, joten ei ollut kovinkaan vaikeaa lähteä tänne, Raitala sanoo.

Saksan Bundesligaa Hoffenheimissa ja Espanjan La ligaa Osasunassa pelanneen Raitalan mukaan MLS:ssä peli on hyökkäävää.

– Me pelaamme todella hyökkäävästi. Laitapuolustajana tulee noustua taskuihin ja pelattua välillä jopa laiturina. Euroopassa esim. Bayern München pelaa samalla tavalla.

Huonona puolena voisi luulla olevan pitkä matka kotiin ja maajoukkueen peleihin. Raitala ei kuitenkaan näe tätä ongelmana.

– Ei se ole liian vaikeaa. Vain kahdeksan tai yhdeksän tunnin lento Chicagosta Helsinkiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.