Hyökkääjä Roope Riski, 25, siirtyy pysyvällä sopimuksella Itävallan pääsarjassa pelaavan SKN St. Pöltenin riveihin. Riskillä oli SJK:n kanssa sopimus tästä kaudesta sekä seuraavasta, ja siten SJK saa siirrosta merkittävän siirtosumman.

Riski on pelannut tämän vuoden alusta lainasopimuksella SC Paderbornissa, Saksan 3. Ligassa. Lainasopimuksessa oli osto-optio, mutta Paderborn ei käyttänyt sitä.

– Roope oli meidän mukana voittamassa kaiken mitä Suomessa vain voi voittaa ja hän on ollut meille tärkeässä roolissa. Hän on aina tervetullut takaisin ja toivotamme uusiin haasteisiin rutkasti onnea, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

Riski tuli SJK-paitaan lainasopimuksella Norjan Haugesundista kesken kauden 2015 ja oli merkittävä tekijä SJK:n historian ensimmäisessä Suomen mestaruudessa. Hän onnistui tekemään kahdeksan maalia pelaamissaan 13 ottelussa.

Seuraavan kauden alussa SJK lunasti Riskin joukkueeseensa pysyvästi ja samalla Riskistä tuli ensimmäinen pelaaja, josta SJK maksoi siirtosumman. Riski oli mukana johdattamassa SJK:n Suomen Cupin voittoon sekä pronssimitaleille. Hän pelasi 33 ottelua ja voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 maalilla.

– Suuri kiitos koko SJK-yhteisölle, joka antoi minulle loistavat mahdollisuudet kehittää itseäni ihmisenä sekä pelaajana. Minulle jäi mahtavia muistoja ja ystäviä Seinäjoen reissusta, joista voin olla ylpeä vielä pitkään. Oli suuri ilo ja kunnia olla mukana SJK:n projektissa ja toivon mukaan tiemme vielä kohtaavat, sanoo Riski

– Haluan erikseen kiittää Raimo Sarajärveä ja Janne Kotamäkeä, jotka auttoivat ja tukivat minua pitkin matkaa sekä antoivat minulle mahdollisuuden lähteä kehittämään itseäni vielä lisää. Kiitos myös Simo Valakarille ja Klopeille luotosta sekä kannustuksesta vaikeinakin hetkinä. Niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Riski kiitteli.

Lähde: SJK