SJK matkustaa keskiviikkona HIFK:n vieraaksi, kun Veikkausliiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen. SJK:n paidassa maalivahti Mihkel Aksalun jälkeen eniten peliminutteja kerännyt Matti Klinga odottaa tasaista vääntöä.

– Kova peli on keskiviikkona edessä, sillä HIFK on ollut hyvä kotonaan kannattajiensa edessä. Meillä oli myös tiukka peli heitä vastaan täällä Seinäjoella viimeksi. Silloin teimme hienon nousun lopussa. Nyt meidän pitää kuitenkin olla parhaimmillamme alusta alkaen, niin saamme pisteet mukaamme, Klinga kertoi seuran nettisivuilla.

Uusi päävalmentaja Manuel Roca on ehtinyt vetää vasta viidet harjoitukset joukkueelle. Klinga kehui uuden päävalmentajan otetta.

– Harjoitteleminen on ollut aktiivista ja olemme pelanneet paljon erilaisia peliharjoitteita. Treeneissä ei ole pahemmin seisoskeltu, vaan tempo on ollut kova. Pelitavallisesti tuskin on ihan suuria mullistuksia luvassa, mutta yksityiskohtiin, kuten puolustamiseen sekä myös hyökkäykseen, on tuotu uusia asioita, joita koitamme parantaa, Klinga totesi.

Klingalle HIFK-ottelu on erityinen, sillä mies aloitti jalkapallouransa nimenomaan HIFK:ssa. Lisäksi Klinga puki HIFK-paidan päällensä myös jääkiekon puolella.

– Kyllä, aloitin aikoinaan jalkapallon HIFK:ssa ja aloitin siellä myös jääkiekon. Sitä ei taatusti moni tiedä, mutta näin se kuitenkin on. Asuimme Helsingissä, kun olin lapsi ja myöhemmin muutimme Lahteen. Aloitin tosiaan jalkapallon HIFK:n paidassa, sieltä menin PK-35:een ja muuton jälkeen Lahden Reippaaseen, Klinga avasi.

Lähde: SJK