Slovakian pääministeri Robert Fico haluaa, että Euroopan jalkapalloliitto UEFA tutkisi Italian ja Saksan välisen lauantaisen kohtaamisen tapahtumat alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa pelatussa ottelussa, kertoo BBC.

Italia voitti Saksan 1-0, mikä tarkoitti, että molemmat joukkueet etenivät turnauksessa jatkoon ja Slovakia putosi kilpailusta. 1-0-tulos oli ainoa loppulukema, jolla sekä Italia että Saksa jatkaisivat kilpailun seuraavaan vaiheeseen .

Voitto Saksasta varmisti Italialle paikan C-lohkon ykkösenä. Saksa ja Slovakia päätyivät molemmat lohkojensa toiselle sijalle, mutta Saksa eteni parhaana lohkokakkosena jatkoon paremman maalieron turvin.

Ficon mukaan kyseessä oli ”edistyksellisien jalkapallomaiden pelaajien farssi”.

– Uskon, että koko tapaus tutkitaan ja että UEFA säätää seuraavaa turnaustaan varten sääntönsä siten, että ne suosivat hyvää urheiluhenkeä epäreilujen järjestelyjen sijaan, kirjoitti Fico avoimessa kirjeessään Euroopan jalkapalloliitolle.

– Se on epäkunnioittavaa sekä urheilijoita että kannattajia kohtaan, kuten myös niitä maita, joita he edustavat.

Myös Slovakian päävalmentaja Pavel Hapal kritisoi Italian ja Saksan joukkueita samasta aiheesta. Italian käskyttäjä Luigi Di Biagion mukaan syytökset olivat naurettavia ja Hapal tulisi määrätä toimitsijakieltoon niiden esittämisestä.

Saksan jalkapalloliiton urheilutoimenjohtaja Horst Hrubesch ei kokenut, että Italian ja Saksan välisen ottelun tapatumissa oli mitään epätavallista.

– Minusta on täysin normaalia pelata varovaisesti (ottelun) viimeisillä minuuteilla, sanoi Hrubesch BBC:n mukaan.