SS: Palloliiton vitkastelu ärsyttää Kuopiossa – ”Ei ole kiva tilanne kenellekään”

© Kuva: Juha Tamminen
Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Palloliiton kurinpitolautakunta määräsi juhannusaattona Kuopion Palloseuran Gbolahan Salamille ja Solomon Duahille neljä ottelua pelikieltoa erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta 4.6. kohtaamisessa IFK Mariehamnia vastaan.

Molemmat saivat kyseisessä pelissä punaiset kortit ja he kärsivät jo kahden ottelun pelikieltonsa. Kaksikko nähtiin jälleen pelikentällä FC Interiä vastaan, minkä jälkeen kurinpitolautakunnan päätös selvisi. Palloliitolla kesti jutun käsittelyssä lähes kolme viikkoa.

– Tämä on farssi, puuskahtaa KuPS:n pääomistaja Ari Lahti Savon Sanomille.

– Päätökset viipyy kauan, ja toisekseen ei tiedetä, kuinka pitäisi toimia. Kesällä kausi on kuumimmillaan, ja ihmisiä ei edes saa kiinni.

Kuopiolaiset aikovat valittaa kurinpitolautakunnan päätöksestä. Lahden mukaan KuPS haluaa tietää varmuudella, voiko Duahia ja Salamia peluuttaa valitusprosessin aikana, jotta seuralle ei kerry lisää sanktioita pelikelvottaman pelaajan peluuttamisesta.

– Ei ole kiva tilanne kenellekään, kun ei tiedä, millaisella joukkueella pääsee pelaamaan.

KuPS:n seuraava ottelu on lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan. Palloliiton kilpailutoiminnan päällikön Pekka Soinin käsitys on, että pelikielto on käsittelyn ajan voimassa.

– Ensinnäkin oikea valitusosoite tällaisessa tapauksessa on Urheilun Oikeusturvalautakunta. Tapauksissa, joissa sanktio on alle kaksi kuukautta, valituksen käsittelee Oikeusturvalautakunta. Jos sanktio on pidempi, valitusosoite on valituslautakunta, kertoo Soini Savon Sanomille.

– En ainakaan muista, että Oikeusturvalautakunnan tapauksissa olisi aiemmin ainakaan jalkapallossa tehty niin, että pelikielto siirtyisi käsittelyn ajaksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!