HJK kohtaa tänään Veikkausliigassa Ilveksen. Helsinkiläiset lähtevät otteluun ikävä Eurooppa-liigan tappio niskassaan.

Klubi johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla VPS:ään ja eurokiireet puskevat päälle. Ilves on voiton päässä toisesta sijasta ilman ylimääräisiä paineita ja se on saanut viime aikoina hyvin pelijuonen päästä kiinni.

HJK:lla on aiempinakin vuosina ollut hankalaa syttyä Veikkausliigan otteluihin kesken Eurooppa-liigan tai Mestarien liigan karsintojen, joten Ilveksellä on mainio iskun paikka otteluun. Tamperelaiset ovat ottaneet edellisistä kuudesta ottelustaan 11 pistettä

Tämän päivän kohtaaminen on joukkueiden kolmas tällä kaudella. HJK voitti ensimmäisen 1-0 Suomen Cupissa ja Toukokuussa Veikkausliigassa helsinkiläiset veivät tupsukorvia lukemin 2-0.

HJK:lla vahva joukkue

HJK saa Tampereelle mukaansa lähes parhaan mahdollisen joukkueen. Ainoa varma poissaolija on laitapuolustaja Roni Peiponen. Klubi kertoo verkkosivuillaan, että Atomu Tanakan ja Moshtagh Yaghoubin pelikuntoa tarkkaillaan. Torstaina pelattavat Eurooppa-liigan toisen osaottelun vuoksi on epätodennäköistä, että heitä peluutettaisiin, vaikka pelikunto olisikin kohdallaan.

Molemmat uudet vahvistukset ovat myös kokoonpanossa. Filip Valencic sai jo debyyttinsä Makedoniassa ja Jean-Jacques Bougouhin pelilupa on kunnossa.

Ilves on pelannut viime otteluissa hyvin ja puolustus on pitänyt. Lisäksi se taakseen Tammelan kotiyleisön tuen, joten nyt sillä on todellinen mahdollisuus haastaa sarjakärki ja nostaa itsensä kolmen kärkeen.