Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Jari Litmanen kertoi Iltalehdelle mielenkiintoisen mallin, jolla voitaisiin paremmin turvata nuorien pelaajien kehitys Veikkausliigassa.

Litmanen ehdottaa niin sanottua 6+6+6-mallia. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että 18 pelaajan kokoonpanossa olisi kuusi ulkomaalaista pelaajaa, kuusi kokeneempaa suomalaispelaajaa ja kuusi nuorta lupaavaa suomalaisjunioria, joille annettaisiin enemmän aikaa kehittyä.

– Se ei ole itsetarkoitus, vaan se olisi porkkana siihen, että ruvetaan tekemään laadukkaampaa työtä. Tiedetään, että lahjakkuutta on olemassa, mutta he tarvitsevat kärsivällisyyttä ja vähän enemmän aikaa, Litmanen sanoi IL:lle.

Litmanen nosti haastattelussa hyvänä esimerkkinä Ilveksen viime kauden toiminnan, jossa muutamat laadukkaat ulkomaalaistähdet loivat pohjan. Sen avulla esimerkiksi Mikael Soisalo pääsi loistamaan ja teki läpimurron Veikkausliigan kentillä. Soisalo siirtyi kauden jälkeen Middlesbrough’n.

– Tarkoitus ja halu on suojella ja kehittää suomalaista jalkapalloa. Jos emme itse halua sitä kehittää tai suojella, niin emme me ikinä kehity, Litmanen muistutti.

Lue IL:n juttu aiheesta tästä.